A Tether USDT újabb 1 milliárdot mintelt

tether usdt zold
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Tether USDT, a világ legnagyobb stabilcoinja újabb 1 milliárd dollárt mintelt, így piaci kapitalizációja 110 milliárd dollár fölé emelkedett, ami katalizálhatja a Bitcoint az új történelmi csúcsok felé.

cryptoallstars banner

Több USDT fellendíteni a Bitcoin árfolyamát?

A Tether kincstára az elmúlt 24 órában 1 milliárd dollár értékű USDT-t mintelt, így éves összértéke 31 milliárd dollárra emelkedett.

A Lookonchain május 17-i bejegyzése szerint az újonnan mintelt USDT nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Bitcoin ára 27 000 dollárról 73 000 dollárra emelkedett:

A Tether közvetlenül is hozzájárulhatott a Bitcoin rallyjához. A vállalat közölte, hogy nettó nyereségének 15%-át Bitcoinba fekteti, hogy diverzifikálja a stabilcoin mögöttes eszközeit.

A Tether március 31-én 88888 BTC-t vásárolt, 618 millió dollár értékben, amivel a stabilcoin kibocsátó a hetedik legnagyobb Bitcoin-tulajdonos a világon a Bitinfocharts szerint. A Tether tárcájában jelenleg több mint 78 317 BTC van, több mint 5,18 milliárd dollár értékben, egy évvel azután, hogy bejelentette a Bitcoinba való diverzifikáció tervét.

Eközben a Bitcoin árfolyammozgása még mindig nagymértékben függ a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokba (ETF) történő intézményi beáramlástól. Az Egyesült Államok Bitcoin ETF-jei a második héten láttak nettó pozitív kiáramlást, és eddig több mint 200 millió dollár értékű kumulatív nettó áramlást halmoztak fel a Dune szerint.

etf inflows

Az ETF-ekből származó intézményi beáramlások jelentős részét képezték a jelenlegi, új történelmi csúcsra emelkedő Bitcoin-ralinak. Február 15-ig a Bitcoin ETF-ek tették ki a világ legnagyobb kriptovalutájába történt új befektetések mintegy 75%-át, mivel az átlépte az 50 000 dolláros határt.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Bitcoin kitörés megerősítve a napi grafikon

A Bitcoin árfolyammozgása megerősítette a május 16-i kitörést a napi grafikonon, ahol a TradingView szerint a 65.000 dolláros határ erős támaszként tűnik a BTC számára.

Egy másik bullish jel a befektetők számára az, hogy a Bitcoin a régi ellenállását támaszra fordította a havi grafikonon, a Rekt Capital népszerű kriptoelemzőjének május 16-i X bejegyzése szerint.

rekt capital btc maj18

A Bitcoin azonban még mindig láthat egy átmeneti korrekciót 63 500 dollár alá, mielőtt visszaszerezné a 70 000 dolláros pszichológiai határt a ScorehoodAI mesterséges intelligencia alapú előrejelző algoritmusa szerint.

“Most egy átmeneti visszahúzódás következik 63.000 – 63.500 dollár körüli szintre a Bitcoin esetében! Mivel visszaszereztük a 65.000 dollárt és úton vagyunk a 70.000 dollár feletti szint felé, ez egy egészséges visszahúzódás lesz a magas tőkeáttételű, mohó kereskedők likvidálásához!”.

Egy 63.500 dollár alá történő Bitcoin korrekció több mint 1,76 milliárd dollár értékű kumulatív tőkeáttételes hosszú pozíciót likvidálna a Coinglass adatai szerint. A likvidálások elérnék az 1,87 milliárd dollárt a 63 000 dolláros határ alatt.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

bitsgap_7d_trial_728_90