Vizsgálatot indítottak a Tesla ellen csalás miatt

tesla bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az amerikai ügyészek a Reuters információi szerint vizsgálatot folytatnak a Tesla (NASDAQ: TSLA) ellen az elektromos járművei önvezető képességeivel kapcsolatos esetleges értékpapír- és elektronikus csalás miatt. A vizsgálat, amely a vállalat Autopilot és Full Self-Driving rendszereit érinti, annak megállapítására irányul, hogy a Tesla megtévesztette-e a befektetőket e funkciók valódi képességeivel kapcsolatban.

megadice banner 970 x 250

A Tesla és vezérigazgatója, Elon Musk nyilvános nyilatkozatai ellenére, amelyek azt sugallják, hogy az autók képesek önmagukat vezetni, a rendszerek nem teljesen autonómak, és a sofőröknek továbbra is részt kell venniük a munkában.

Az Autopilot és a teljes önvezető rendszerek vizsgálat alatt

A vizsgálat a Tesla Autopilot és Full Self-Driving rendszereire összpontosít, amelyek segítséget nyújtanak a kormányzás, a fékezés és a sávváltás során, de nem nyújtanak teljes autonómiát.

Az ügyészek azt vizsgálják, hogy a Tesla elkövetett-e értékpapírcsalást azzal, hogy hamis vagy félrevezető nyilatkozatokat tett a befektetőknek e rendszerek képességeiről.

Emellett a vizsgálat kiterjed a vezetéstámogató funkciókkal kapcsolatos megtévesztő kommunikációval kapcsolatos csalás vádjára is. Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) is vizsgálja, hogy a Tesla hogyan nyilatkozott a befektetőknek ezekről a rendszerekről.

A jelenlegi vizsgálaton túl a Teslát több fronton is kritika éri. A vállalatot azzal vádolták, hogy problémás munkahelyi kultúrát ápol, megkérdőjelezhető üzleti gyakorlatokat folytat, és elhanyagolja a biztonsági és munkahelyi veszélyeket.

A kritikusok azt állítják, hogy a Tesla megtévesztő marketing taktikákat alkalmazott, nem teljesített ígéreteket tett, és csalárd tevékenységet folytatott, különösen az önvezető technológiával és a fenntarthatósági állításokkal kapcsolatban. Hirtelen, akaratlan gyorsulással, fékhibákkal és járműminőségi problémákkal kapcsolatos jelentések és perek is napvilágot láttak. Ezen túlmenően a Tesla kapcsolata a munkavállalókkal és a szakszervezetekkel is feszült volt, a jelentések magas fluktuációról, rossz bánásmódról és szakszervezet-ellenes tevékenységekről számoltak be.

A vállalatot környezetvédelmi visszaélésekkel, a kriptovaluták nem megfelelő használatával és a nyílt forráskódú licencek be nem tartásával is vádolták. Az egyik legfrissebb hírek szerint a Tesla elfogadja a Dogecoint is egyes termékei megvásárlásához.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A TSLA részvények megindultak lefelé

Ahogy a Tesla önvezető rendszereivel kapcsolatos vizsgálat folytatódik, a vállalat részvényeinek árfolyama megindult lefelé.

Legutóbb a Tesla részvénye 177,81 dolláron zárt, ami 6,95 dolláros vagy -3,76%-os csökkenést jelent. A kereskedés előtti órákban az árfolyam 171,27 dolláron szerepelt, ami legalább 5,81 dolláros vagy -3,27%-os csökkenést jelent.

tesla arfolyam maj8

A cég Autopilot és Full Self-Driving rendszereivel kapcsolatban folyamatban lévő vizsgálat kimenetele, valamint a vállalatot ért szélesebb körű kritikák jelentős hatással lehetnek a vállalat hírnevére, a befektetői bizalomra és az erősen versenyző elektromos járművek piacán fennálló kilátásokra.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index