Újra elérhető a Bitcoin fehérkönyve

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Cobra, a Bitcoin.org weboldalt működtető névtelen csapat újra feltöltötte a Bitcoin whitepaperét a platformra, miután Craig Wright nem tudta bizonyítani a bíróság előtt, hogy ő Satoshi Nakamoto, a kriptopénz zászlóshajójának álnéven ismert megalkotója. Márciusban az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága úgy döntött, hogy Wright nem Satoshi, és az egyik bíró arra a következtetésre jutott, hogy Wright sokat hazudott, technoblablázott, és nem olyan okos, mint amilyennek hiszi magát.

megadice banner 970 x 250

A Bitcoin fehér könyvének magyar változata elérhető a Bitcoinbazis.hu oldalon.

2021-ben a Bitcoincore.org eltávolította a Bitcoin whitepaper PDF-másolatát a platformról, miután Wright sikeresen beperelte a Cobra-t szerzői jogok megsértése miatt, és bírósági végzés született. Wright megnyerte a pert, mert a névtelen csoport nem jelent meg a bíróságon, hogy megőrizze az anonimitását. Így Wright győzelme automatikusan megszületett, a Cobra pedig kénytelen volt visszafizetni a 41 000 dollár értékű jogi költséget.

Múlt csütörtökön a Bitcoincore.org fenntartója, Hennadii Stepanov, megosztott egy linket a Bitcoin whitepaper PDF-hez az X-en, ezzel jelezve a dokumentum visszatérését a platformon. Stepanov lépése Wright ideiglenes győzelmének megfordítását és a Bitcoin-közösség több szektorának tiltakozását követte.

Az események jelentős fordulataként több kiadó is megosztotta a Bitcoin whitepapert a saját platformján, miután a Bitcoin.org levette azt. A kiadók annak ellenére tiltakoztak, hogy Wright azzal fenyegetőzött, beperel mindenkit, aki közzéteszi a dokumentumot. A Bitcoin-közösség egyik tagja megosztott egy listát, amelyen több mint 100 olyan weboldal szerepelt, amelyek közzétették a dokumentumot.

Három évvel Wright győzelme után a bíróság megállapította, hogy Wright nem tudta bizonyítani, hogy ő a Bitcoin álnéven alkotója, ezzel véget vetve egy több évig tartó vitának. Ezért a Cobra újra feltöltötte az újszerű kriptopénz fehér könyvét arra az eredeti platformra, ahol azt először közzétették.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index