Újabb merényletet követtek el Trump ellen, de ezúttal esnek a kriptók

Kriptomagazin amerika kripto bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A kriptopiacon jelentős veszteségeket szenvedett a Bitcoin és az Ethereum, miután a hétvégén egy második merényletet követtek el Donald Trump volt amerikai elnök ellen.

ByBit spot banner

A cikk írásakor a BTC 2,1%-kal 58 950 dolláros szintre, az Ethereum pedig mintegy 4,2%-kal 2315 dolláros szintre esett a hétfői európai kereskedésben.

A lövöldözés a republikánus jelölt floridai Trump International Golf Clubjában történt. A CNN jelentése szerint a titkosszolgálat lövéseket adott le, miután meglátott egy puskacsövet, amely kilógott egy bokorból a golfpályán. Még aznap őrizetbe vettek egy gyanúsítottat. Az FBI folytatja a nyomozást az incidens ügyében, ami geopolitikai bizonytalanságot okoz az amúgy is volatilis piaci környezetben.

Az amerikai jegybank e hét végén esedékes döntő monetáris politikai döntésének várakozása közepette egy hétfői Bernstein-jelentés szerint a hangsúlyt az Ethereum mainnet DeFi hitelpiacainak újjáépítésére kell helyezni.

„Mivel a kamatcsökkentés valószínűleg a sarkon van, a DeFi hozamok ismét vonzónak tűnnek. Ez lehet a katalizátor a kriptohitelpiacok újraindításához és a DeFi és az Ethereum iránti érdeklődés felélesztéséhez” – állította a Bernstein.

Az elemzők hozzátették, hogy a DeFi hitelpiacok újjáépítése az Ethereum mainnet-en visszahozhatja a nagy bálnákat és az intézményi befektetőket a kriptohitelpiacokra, és ez lehet a katalizátor, amely megállítja az Ethereum alulteljesítését a Bitcoinhoz képest.

„A Bitcoinnal ellentétben, amely egy értéktároló és a kereslet/kínálat által vezérelt, az Ethereum növekedését a mögöttes hálózat használata vezeti, és a DeFi piacok a legnagyobb felhasználási esetek az Ethereumon” – állapították meg az elemzők.

Szeptember 13-tól a SoSo Value adatai a kripto ETF-ek, különösen a Bitcoin-termékek iránti megújult intézményi érdeklődést tükrözik.

A Fidelity Bitcoin ETF-je (FBTC) 102,09 millió dollárnyi beáramlást könyvelhetett el, míg a Grayscale (GBTC) 6,66 millió dollárt. Az Ethereummal kapcsolatos ETF-ek vegyes eredményeket mutattak, a Grayscale (ETHE) 7,36 millió dolláros kiáramlást tapasztalt, ezzel szemben a Blackrock (ETHA) 3,67 millió dolláros nettó beáramlást könyvelhetett el.

Kulcsfontosságú lesz 2024 utolsó negyedéve

A kriptopiac a harmadik negyedév lezárultával döntő fontosságú hétre készül. A Federal Reserve szerdai kamatdöntését nagy várakozás előzi meg, a piacok megoszlanak a 25 vagy 50 bázispontos kamatcsökkentés lehetőségét illetően.

További kulcsfontosságú események közé tartozik a Bank of Japan péntekre tervezett első ülése a hitelfelvételi költségek emelése óta, a csütörtöki amerikai első munkanélküli kérelmek adatai, valamint a csütörtöki brit Bank of England kamatdöntése.

Avinash Shekhar, a Pi42 társalapítója és vezérigazgatója a következőket mondta a Decryptnek: „A Bitcoin 3%-os esése a Trump-merényletet követő befektetői bizonytalanság közepette következett be, ami több mint 116 millió dollárnyi likvidáláshoz vezetett. Most minden szem a Fed kamatdöntése felé fordul”.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index