Trump ott lesz a Bitcoin konferencián

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Donald Trump volt amerikai elnök a szombati sikertelen merényletkísérletben elszenvedett sérülései ellenére továbbra is személyesen fog beszélni egy nashville-i Bitcoin-konferencián, még ebben a hónapban. A kripto számára ez óriási dolog.

ByBit spot banner

A kripto most már hivatalos minőségben van jelen a kampánykörúton, és túlmutat a dobálózó sorokon, hogy megnyugtassa azt a szavazó demográfiai csoportot és adománygyűjtő PAC-ot, amelyet aznap meg kell nyugtatni. A legitimitásnak az a foszlánya, amelyért az iparág a kezdetek óta könyörgött, megérkezett. Egy narancssárga ember által megtestesítve egy narancssárga érméről szóló konferencián.

Trump ott lesz a Bitcoin konferencián

Nem vagyunk politikai stratégák, de mindig is furcsa az, amikor az elnökjelöltek olyan államokban kampányolnak, ahol nem áll fenn a vereség kockázata. Trump, vagy bármelyik republikánus jelölt, ami azt illeti, nem fogja elveszíteni Tennessee-t a 2024-es elnökválasztáson.

És mégis, Trump a rendkívül zsúfolt kampányidőszakban ugyanúgy megáll egy Bitcoin-konferencián az önkéntes államban, ahogyan egy jelölt a repülőgép-hangárokban tart kampánybeszédeket a katonai szavazatokért, és gyárak előtt az amerikai kékgallérosok nevében, a Teamsters kíséretében, a szakszervezeti szavazatokért.

Annak ellenére, hogy a felmérések és az adatok azt mutatják, hogy a legtöbb ember nem használ vagy birtokol kriptót – az amerikai felnőttek 7%-a használt vagy birtokolt kriptót 2023-ban (a Federal Reserve szerint), a republikánusok 28%-ának van, vagy vásárolt már egyszer kriptót (a Paradigm kripto befektetési cég szerint). 52 millió amerikai birtokolja (a Coinbase kriptotőzsde szerint) -, ez mégis része Trump újraválasztási stratégiájának.

Trump nashville-i megjelenésének egyértelmű üzenete van: A konferencia tartalma fontosabb, mint a helyszín. Elég egyszemélyes kriptoválasztó van ahhoz, hogy Trumpnak legyen esélye.

A republikánusok azért küzdenek, hogy az Egyesült Államok kriptopárti pártjának tekintsék őket. Erre példa az olyan emberek, mint a floridai kormányzó, Ron DeSantis megelőző, CBDC-ellenes hivatalos nyilatkozatai. Egy másik példa a képviselőházi szavazás, amelynek célja, hogy megdöntsék Biden elnök vétóját egy kriptopárti határozat ellen, amely tisztán pártvonalak mentén született.

Ebben a választási ciklusban úgy tűnik, hogy a kripto az egyéni szabadságról szóló, a GOP szavazók által kedvelt beszédtéma tollaként áll a kalapban, olyannyira, hogy Trump teljesen visszalépett kriptóellenes retorikájától. 2019-ben Trump tweetelt: “Nem vagyok a Bitcoin és más kriptovaluták rajongója, amelyek nem pénzek, és amelyek értéke erősen ingadozó és a levegőn alapul. A nem szabályozott kriptoeszközök elősegíthetik a törvénytelen viselkedést, beleértve a drogkereskedelmet és más illegális tevékenységet….“.

Majd 2021-ben egy Fox Business interjúban azt mondta, hogy “a Bitcoin egy átverés a dollárral szemben.

De aztán az év elején egy Mar-a-Lago vacsorán támogatásának adott hangot, mondván “…ha a kripto mellett vagy, akkor jobb, ha Trumpra szavazol”.

Nyilvánvaló, hogy szavazatokat kell nyerni, és Trump akarja őket.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index