Trump győzelme átalakítja a kriptovaluta szabályozási környezetet?

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy kriptoeseményen tartott beszédében Byron Donalds republikánus képviselő, aki a Képviselőház Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságának fontos tagja, kijelentette, hogy ha Donald Trump megnyeri az Egyesült Államok elnöki választását, jelentősen átalakítja a kriptovalutákra vonatkozó szabályozási környezetet. A novemberi elnökválasztáson Trump a jelenlegi Biden-kormányzat alelnökével, a demokrata Kamala Harris-szel fog megküzdeni.

shiba shootout banner

Kritika az amerikai SEC elnökével szemben

Byron Donalds keményen bírálta Gary Genslert, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) elnökét, és kihívta a demokraták politikai álláspontját a szabályozással kapcsolatban. Donalds kifejtette, hogy nemrégiben részletes beszélgetést folytatott Trumppal a kriptoszabályozási kérdésekről. Trump a beszélgetés során világossá tette, hogy jelentős reformokat tervez a kriptoszektor szabályozása terén, ha újra elnök lesz.

Ez is érdekelhet: Pepe Unchained vásárlási útmutató, már 20 millió felett az ICO

Donalds azzal vádolta Gary Genslert, hogy ő felelős a kriptoszektor nehézségeiért a Biden-adminisztráció alatt. Genslert arrogáns és innovációellenes vezetőként ábrázolta, és hangsúlyozta, hogy ha Trump újra az elnöki székbe kerül, Gensler lesz az első, akit eltávolítanak pozíciójából.

Donalds szerint a kriptoiparnak sürgősen szüksége van egy „szabályozási homokozóra”, amely lehetőséget adna a vállalkozásoknak, hogy nehéz szabályozások nélkül innováljanak. Véleménye szerint ez a homokozó lehetővé tenné a kriptós startupok számára, hogy ellenőrzött környezetben kísérletezhessenek ötleteikkel, minimalizálva a szabályozási terheket.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Republikánusok vs. Demokraták: Politikai megosztottság a kriptoszabályozás körül

Donalds kihasználta az eseményt, hogy erős politikai üzenetet küldjön a republikánusok szabályozási álláspontjáról. Kijelentette, hogy a SEC elnöki kinevezési folyamatában megjelenik a politikai elem, és Gensler intézkedései a demokraták szabályozási politikáját tükrözik. Véleménye szerint a demokraták erőteljesen ellenzik a könnyített szabályozási környezetet, és inkább szigorúbb szabályokat alkalmaznak a kriptovaluták terén.

A cikk írásának időpontjában a Polymarket fogadóplatform válaszadói közül 58,5% támogatja Donald Trumpot, míg Kamala Harris csak 41,3%-ot kapott. A fogadók szerint Harrisnek gyakorlatilag nincs esélye a billegő államokban, kivéve Nevadát, ahol Harris 49%-os támogatottsággal szoros versenyt folytat a republikánus jelölt 51%-os eredménye ellen.

Ez is érdekelhet: A legjobb kriptók 1 dollár alatt

Érdekes módon, október elejéig Harris helyzete nem volt ennyire kedvezőtlen, de október 8. után a Trumpot támogató piros vonal folyamatosan növekedett, míg Harris kék vonala egyre lejjebb került. Jelenleg a két jelölt támogatottsága között legalább 18%-os különbség van.

Ha a Polymarketes előrejelzések valóra válnak, és Trump lesz az elnök, akkor a kriptovaluták piaca jelentős fellendülésre számíthat a közeljövőben, hiszen Trump kriptobarát politikája könnyített szabályozási környezetet teremthet az iparág számára.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?