Súlyos bírságot kapott a Crypto.com Hollandiában

crypto-com
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Crypto.com kriptotőzsdét tavaly októberben 2,85 millió eurós (3,12 millió dolláros) bírsággal sújtotta a holland központi bank – jelentette be szerdán a szabályozó hatóság.

Kucoin 960x200

A bírságot a Crypto.com-ot működtető Foris DAX MT Limited (DAX MT) ellen szabták ki, mert a De Nederlandsche Banknál (DNB) való regisztráció nélkül nyújtott szolgáltatásokat Hollandiában – áll a közleményben. A büntetés mintegy két évre vonatkozott, mielőtt a platform 2023 júliusában regisztrált a szabályozó hatóságnál.

A holland pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni törvény értelmében a cégeknek regisztrálniuk kell a DNB-nél ahhoz, hogy az országban működhessenek. Bár a jogsértésért járó alapbírság kétmillió eurónál van, a szabályozó hatóság közölte, hogy “a meg nem felelés súlyossága és a vétkesség mértéke miatt” megemelte a bírságot.

“A bírság megemelésekor a DNB figyelembe vette, hogy a DAX MT jelentős számú ügyféllel rendelkezik Hollandiában, akik igénybe veszik kriptopénz-szolgáltatásait” – áll a közleményben, hozzátéve, hogy a vállalat versenyelőnyt is élvezett azzal, hogy nem fizetett felügyeleti díjat a DNB-nek, és hogy a meg nem felelés hosszú időn keresztül fennállt.

A Crypto.com-nak 2023 novemberéig volt ideje megtámadni a bírságot, amit a tőzsde elmondása szerint meg is tett.

“A bírság egy múltbeli és orvosolt incidensre vonatkozik, és nincs hatással a folyamatban lévő piaci működésünkre vagy szolgáltatásainkra. Csalódottak vagyunk és nem értünk egyet a DNB döntésével, hogy a Foris DAX MT-t megbírságolja, és aktívan fellebbezünk a döntés ellen” – mondta a cég szóvivője.

A DNB korábban már hasonlóan súlyos bírságokat szabott ki olyan tőzsdékre, mint a Binance és a Coinbase, regisztráció nélküli működés miatt.

 

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index