Roaring Kitty újabb adag GameStop részvényt vett

Roaring-Kitty-1280x685
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Keith Gill, akit “Roaring Kitty” néven ismernek az internetezők, jelentősen növelte részesedését a GameStop részvényben. Csütörtökön Gill megosztott egy képernyőképet az E-Trade portfóliójáról a Reddit Superstonk fórumán, amelyből kiderült, hogy már több mint 9 millió GameStop részvényt birtokol, és valamint több mint 6 millió dollár készpénzt. Ez jelentős növekedést jelent a június elején bejelentett 5 millió részvényéhez képest, valamint 120,000 call opcióhoz a GameStop-on.

ByBit spot banner
gamestop roaring kitty position
Forrás: Reddit

A call opciók jogot biztosítanak, de nem köteleznek arra, hogy meghatározott áron részvényeket vásároljunk egy adott lejárati dátum előtt. Nem világos, hogyan érte el Gill a jelenlegi pozícióját. Lehet, hogy eladta mind a 120,000 call opciót, és az így szerzett pénzből vásárolt több részvényt, vagy eladta egy részét, és a többit korábban érvényesítette.

Ahogy a CNBC beszámolt róla, szerdán délután jelentős növekedést tapasztaltak a GameStop call opciók kereskedelmi volumenében, 20 dolláros strike árral és június 21-i lejárati dátummal, ami megegyezik Gill birtokolt opcióival. Ez a tevékenység, valamint a GameStop részvények és call opciók árának csökkenése arra engedett következtetni, hogy Gill elkezdte likvidálni az opcióit.

Az összes call opció érvényesítése hozzávetőlegesen 240 millió dollárt igényelt volna, hogy 12 millió részvényt vásároljon 20 dolláros áron, ami messze meghaladja az E-Trade számláján látható összeget. Annak ellenére, hogy sok találgatás övezi a helyzetet, Gill nem kommentálta az eseményeket.

Csütörtök este a Gill portfóliójának teljes értéke, beleértve a készpénzt is, meghaladta a 268 millió dollárt, szemben a hónap elején jelentett 210 millió dollárral. A GameStop részvényei több mint 14%-kal emelkedtek csütörtökön.

Tovább fokozza Gill stratégiájának érdekességét egy, a Fortune által közzétett jelentés, amely azt feltételezi, hogy Gill talán szélesebb ambíciókkal rendelkezik, mint pusztán a kereskedéseiből származó profit. Az cikk szerint Gill pozícióba helyezheti magát, hogy befolyásolja a GameStop átalakulását, akár azzal, hogy helyet keres a vállalat igazgatótanácsában. Ezt a spekulációt erősíti Gill legutóbbi Reddit frissítése, amely szerint 58 millió dollárt keresett a hónap eleje óta, ami jelentős pénzügyi nyereségét és esetleges érdeklődését mutatja a vállalat aktívabb szerepvállalása iránt.

Elhalasztották a részvényesi taggyűlést

Eközben a GameStop éves részvényesi közgyűlése jelentős technikai problémákkal szembesült, és elhalasztották. Ahogy a CNBC magyarázta, a csütörtökön 11 órakor kezdődő és a ComputerShare platformon tartott ülést szerverleállások zavarták meg a túlzott érdeklődés miatt. Sokan, akik próbáltak csatlakozni az eseményhez, hibajelzéseket kaptak, amit a közösségi médiában és a CNBC által tett csatlakozási kísérletek is megerősítettek.

gme reszveny jun16
A GME részvény Roaring Kitty megjelenése előtt 1 dollár közelében kereskedett évekig.

A találkozót röviden megnyitották, de azonnal elhalasztották a technikai nehézségek miatt, és azt tervezik, hogy hétfőn 12:30 órakor folytatják. A GameStop és a ComputerShare képviselői megerősítették, hogy a szerverek túlterheltek voltak a magas forgalom miatt, és nem voltak felkészülve ekkora rohamra.

Emellett a GameStop a héten korábban bejelentette, hogy több mint 2 milliárd dollárt gyűjtött össze egy friss részvényeladás révén, kihasználva az újjáéledő érdeklődést a mém részvények iránt. A vállalat tervezi, hogy ezeket a forrásokat általános vállalati célokra, esetleg felvásárlásokra és beruházásokra használja fel.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index