Rálőttek Donald Trumpra, szalad a Bitcoin

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin hetek óta először emelkedett 60 000 dollár fölé. Az elmúlt 24 óra legnagyobb híre az amerikai republikánus elnökjelölt – Donald Trump – volt, akire rálőttek egy pennsylvaniai gyűlésen.

megadice banner 970 x 250

A hír az elmúlt órák összes címlapját bejárta, sőt, a hétvégén hatalmas volatilitást eredményezett a kriptopiacokon, ami meglehetősen szokatlan.

A legfrissebb jelentések szerint a 20 éves Thomas Matthew Crooksot azonosították a Donald J. Trump volt amerikai elnök elleni merényletkísérlet “érintettjeként”.

A lövöldözésre kevesebb mint 12 órával ezelőtt került sor a pennsylvaniai Butlerben tartott gyűlésen. Trumpot véres füllel és arccal vitték le a nagyszínpadról.

Több mint 40 év óta ez volt az első magas rangú amerikai politikus elleni nyilvános lövöldözés, amikor 1981-ben Ronald Reagant lelőtte John Hinkley Jr. A BBC szerint Trumpot egy helyi kórházba szállították, de már kiengedték, és visszatért New Jersey-i otthonába.

Első elnöksége idején Trump a Bitcoin és az egész kriptoipar hangos kritikusa volt, de a mostani kampánya során megváltoztatta az álláspontját, ellentétben a jelenleg is hivatalban lévő elnökkel, Joe Bidennel.

bitcoin jul14 60k

Mint ilyen, nem meglepő, hogy a lövöldözés drámai hatással volt a kriptopiacra, rengeteg volatilitással a legtöbb eszközből.

A hétvégék általában meglehetősen alulmúlva szoktak lezajlani a BTC számára, de a szombaton (amerikai idő szerint) történt események több nagy ármozgást eredményeztek, többek között órákon belül 58.300 dollárról 60.400 dollárra emelkedett az árfolyam.

Annak ellenére, hogy azóta vesztett némi teret, a bitcoin még mindig közel áll a 60 000 dolláros határhoz, amelyet a hónap elején veszített el.

Nem csak a Bitcoin, de a MAGA is emelkedett

A legnagyobb Donald Trump-témájú memecoin, a MAGA (TRUMP) árfolyama több mint 50%-os emelkedést tapasztalt, miután az Egyesült Államok volt elnöke ellen merényletet követtek el, miközben a pennsylvaniai Butlerben tartott gyűlésen beszélt.

Az Ethereum-alapú memecoin értéke 6,31 dollárról 10,36 dollárra szökött fel közvetlenül az incidens után, aminek következtében a teljes piaci kapitalizációja kevesebb mint 45 perc alatt 293 millió dollárról 469 millió dollárra ugrott.

A merényletkísérlet híre más Trump-témájú memecoinokra is hatással volt.

maga trump jul14

A Solana blokkláncon alapuló memecoin, a Tremp (TREMP) több mint 63%-kal ugrott meg az incidenst követő egy órán belül.

Egy másik memecoin, a MAGA Hat (MAGA) rövid időre 21%-kal ugrott meg ugyanebben az időszakban.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index