Óriási Bitcoin eladásra számítanak a felezés után

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Közelgő felezési esemény után a Bitcoin bányászok várhatóan jelentős mennyiségű BTC-t fognak értékesíteni a piacokon, ami akár 5 milliárd dolláros értékesítést is jelenthet a következő négy-hat hónap során. Markus Thielen, a 10xResearch vezető kutatója szerint ez az eladási hullám hosszú távú hatással lehet a Bitcoin árfolyamára, amely így hónapokig oldalazó mozgást mutathat.

megadice banner 970 x 250

Előzmények és jövőbeli kilátások

A 2020-as felezés után a Bitcoin árfolyama stabilan 9 000 és 11 500 dollár között mozgott öt hónapon keresztül. Idén a felezés április 20-ra várható, és ha a múltbéli minták ismétlődnek, akkor jelentős áremelkedésre csak október körül számíthatunk. Thielen megjegyzi, hogy a bányászok halmozásra törekvő magatartása – amely az utóbbi időszakban 74%-os áremelkedést eredményezett és márciusban történelmi csúcsot ért el 73 734 dollárnál – várhatóan átmeneti ellensúlyozódással fog szembesülni az eladások miatt.

btc eladas felezes utan

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A bányászati stratégiák és a piacon maradás

A világ legnagyobb Bitcoin bányászata, a Marathon naponta 28–30 BTC-t termel, ami a felezés után várhatóan 14–15 BTC-re csökken majd. Thielen szerint a Marathon és más bányászati vállalatok hasonló stratégiát fognak követni, hogy fokozatosan eladják készleteiket, elkerülve ezzel a bevételi visszaesést. Emellett Peter Thiel, a Marathon vezérigazgatója szerint a társaság csak akkor maradhat nyereséges, ha a BTC ára eléri vagy meghaladja a 46,000 dollárt a felezés után.

btc eladasok a felezes utan

Altcoinok és a kriptopiaci dinamikák

Az altcoinok, melyek a múlt héten jelentős visszaesést mutattak, szintén komoly kihívásokkal néznek szembe. Thielen felhívja a figyelmet arra, hogy bár néhány elemző szerint az altcoin rally a felezési eseményekkel korrelál, a történelmi adatok azt mutatják, hogy az emelkedés jellemzően csak körülbelül hat hónappal később kezdődik.

Ez a kriptopiaci elemzés arra figyelmeztet, hogy a Bitcoin bányászok eladási stratégiája komoly hatással lehet a piacra, és a közeljövőben számítani kell a volatilitás folytatódására.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok