Nagyot kaszált egy szóló Bitcoin bányász

Kriptomagazin bitcoin banyasz
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy magányos Bitcoin-bányász megütötte a főnyereményt azzal, hogy egy blokkot dolgozott fel a legnagyobb kriptovaluta hálózatán.

ByBit spot banner

A blokk 4365 tranzakciót tartalmazott, és szerdán 12:43-kor került feldolgozásra. A bányász 3,19 BTC-t kapott a blokk feldolgozásáért – ez ma körülbelül 210 000 dollárt ért.

Az X-en (azaz a Twitteren) szerdán először Pete Rizzo újságíró jelezte, hogy a bányász feldolgozta a Bitcoin blokklánc 853,742-es blokkját.

A Bitcoin-bányászokra a Bitcoin-hálózat blokkjainak feldolgozásához van szükség. A blokkok tele vannak tranzakciós adatokkal, és részei a kriptopénz áthatolhatatlan főkönyvének – más néven blokkláncnak.

A blokkok feldolgozásakor a bányászok újonnan veretett bitcoinokkal kapnak jutalmat. A Bitcoin-hálózat méretének növekedésével egyre nehezebbé vált a digitális érmék bányászata.

A bányászok ma már jellemzően olyan vállalatok által működtetett nagyüzemek, amelyeknek raktáraik tele vannak speciális számítógépekkel és technikusokkal, és ehhez rengeteg áramot használnak fel. Az egyéni bányászok gyakran csatlakoznak bányászközösségekhez, hogy növeljék esélyeiket – de minden jutalmat megosztanak.

Mégis, nagyon ritkán, egy-egy magányos farkas még mindig szerencsés lehet, és otthon, egy saját kis bányászgéppel feldolgozhat egy blokkot. Bár az esélye annak, hogy egy bányász egyedül fejez be egy blokkot, állítólag legalább 5000 az 1-hez , úgy tűnik, most ez mégis megtörtént.

Áprilisban egy szóló bányász is nagyot nyert, amikor megoldott egy blokkot, és 218 544 dollár jutalmat vihetett haza.

Te mit gondolsz, érdemes lehet még belekezdeni Bitcoin bányászatba egyedül?

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

3Commas 2