Miért esik továbbra is a Bitcoin? Átveszik a medvék az uralmat?

Kriptomagazin bitcoin runes
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin árfolyama küzd, hogy kilábaljon a közelmúltbeli csökkenésből. Június 5. óta a Bitcoin 71 083 dollárról 60 600 dollárra esett, ami több mint 16%-os csökkenést jelent. Ez a jelentős esés sokakat érdekelt a kriptoközösségben, hogy vajon a BTC miért áll ilyen nehezen talpra, és mi az elsődleges oka a folyamatos csökkenésnek.

megadice banner 970 x 250
hoterkep jun29
Kriptovaluta hőtérkép a CoinGecko jóvoltából.

A Bitcoin ETF folytatja a kiáramlást

A Lookonchain, egy kiemelkedő blokklánc elemző platform arról számolt be, hogy a Bitcoin ETF-ből való kiáramlás folytatódik. Június 28-án kilenc ETF portfólióból együttesen 4428 Bitcoin áramlott ki, mintegy 271 millió dollár értékben. A Grayscale (GBTC) vezette a kiáramlást 3375 BTC-vel, amelyet az ARK Investment követett 720 BTC-vel. Ez a jelentős eladási nyomás befolyásolta a piaci dinamikát, ami kihatott a Bitcoin árstabilitására.

A kiáramlások ellenére a Bitcoin ETF-ek is nettó 596 Bitcoin beáramlást tapasztaltak, mintegy 36,49 millió dollár értékben. Ez azt jelzi, hogy miközben egyes ETF-ek eladják BTC-állományukat, mások továbbra is vásárolnak

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Hűsítő PCE adatok

A legfrissebb amerikai makrogazdasági adatok ellenére a Bitcoin árfolyama viszonylag stabil maradt. Az alapvető személyi fogyasztási kiadások (PCE) árindexe, amelyet a Federal Reserve az infláció mérésére használ, májusban éves szinten 2,6%-kal emelkedett, ami 2021 márciusa óta a legalacsonyabb növekedést jelenti.

Havi szinten a core PCE lassú, mindössze 0,1%-os emelkedést mutatott, ami 2023 novembere óta a leglassabb emelkedés. A Bitcoin azonban továbbra is a 60 000 dolláros szint körül kereskedik, ami kevés reakciót mutat ezekre az alacsony inflációs számokra.

A kormányzati lépések növelik a piaci bizonytalanságot

Az inflációs adatok mellett az amerikai kormány közelmúltbeli intézkedései is hozzájárultak a piaci bizonytalansághoz. Egy amerikai kormányzathoz köthető címre 11,84 BTC-t, mintegy 726 000 dollár értékben utaltak át egy új címre.

Bár ez egy kisebb tranzakció, mégis spekulációkat váltott ki a kormányzat esetleges nagyobb lépéseiről. Az ilyen akciók nyugtalanságot kelthetnek a befektetőkben, akik félnek a lehetséges nagyszabású eladásoktól, amelyek nyomást gyakorolhatnak a BTC árára.

Németország is az elmúlt héten BTC eladásokat folytatott.

Tovább zuhan a Bitcoin?

KM freebitcoin 970 x 250

Willy Woo piaci elemző aggodalmát fejezte ki a Bitcoin gyengülő támasza miatt a 60 000 dolláros határ alatt. Arra figyelmeztet, hogy ha az árfolyam nem tudja tartani ezt a szintet, az jelentős csökkenő lendületet indíthat el, ami potenciálisan 54 000 dollárig sodorhatja az árfolyamot.

Woo rámutatott, hogy a közelmúltban az 58 000 dollárnál történt árvisszatesztek a tőkeáttételes pozíciók likvidálásának és a bányászok eladási nyomásának köszönhetőek. Ez arra utal, hogy a piac még nem állt ki teljesen a csökkenő trendből, és még mindig érzékeny lehet a további csökkenésre.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index