Micsoda pletyka: Jeff Bezos ejtette az Amazont, hogy Bitcoint vegyen

oreg gazdag ember profilkep
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Jeff Bezos közelmúltbeli 8,5 milliárd dolláros Amazon-részvényeladása felerősítette a kriptókkal való kapcsolatáról szóló spekulációkat.

ByBit spot banner

A kriptoiparban a spekuláció nem újdonság. Mivel a Bitcoin ezen a héten az intézményi érdeklődés által tápláltan átlépte a 60 ezer dollárt, az ilyen spekulációk többet árthatnak, mint használhatnak.

A legújabb pletyka (értsd: meg nem erősített) szerint Jeff Bezos Bitcoint vásárol. A pletyka az Apollo társalapítójának, Thomas Fahrer X-en megjelent posztján alapul, amely feltételezéseket fogalmaz meg arról, hogy a Bitcoin lehet az oka Bezos legutóbbi részvényeladásának.

Az ok mögött Fahrer szerint a “milliárdos FOMO”, vagyis a kimaradástól való félelem áll. Az érvelés azonban ferde lehet, és Bezos még nem tett semmilyen bejelentést az ügyben. Arra sincs szilárd bizonyíték, hogy Bezos valóban vásárolt, mivel semmilyen nyilvános feljegyzés nem támasztja alá ezt az állítást.

A Bloomberg február 21-i jelentése szerint az Amazon alapítója akár 50 millió részvényt is eladhatott a vállalat részvényeiből. Ez az eladás nagyjából 8,5 milliárd dollár értékű finanszírozást szabadít fel Bezos számára, hogy állítólag Bitcoint vásároljon.

Némi összefüggést mutat az a tény, hogy Fahrer tweetje egy fotót mutat Bezosról menyasszonyával, Lauren Sanchezzel egy születésnapi ünnepségen. A kontextus kedvéért a fotó a New York Post 2023. június 12-én megjelent cikkéből származik.

A Fahrer által tweetelt cikk képernyőfotóján a MicroStrategy vezetője, Michael Saylor szerepel, mint aki részt vett az ünnepségen, amelyet a franciaországi Saint Barthélemy szigetén, Gustavia kikötőjében kikötött jachton tartottak.

A cikk aktuális verziója (a fenti linken) azonban már nem említi Saylort. Figyelemre méltó, hogy a jacht helyét is megváltoztatta, és az olaszországi Portofino lett.

Az ilyen jellegű tartalmak megbízhatatlanok lehetnek, különösen a kripto befektetők számára. Ajánlatos a #DYOR, vagyis a “saját kutatás”, mielőtt bármilyen befektetésben részt veszel, legyen szó akár Bitcoinról, decentralizált pénzügyekről, NFT-kről vagy másról.

A CoinGecko adatai szerint a Bitcoin jelenleg a 62 600 dolláros szinten kereskedik.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index