Michael Saylor újra Bitcoint vett

Michael-Saylor_HQ-5
Fotó: Michael Saylor
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A MicroStrategy újabb 12 000 Bitcoint vásárolt 821,7 millió dollárért, ami a vállalat második legnagyobb vásárlása azóta, hogy közel négy évvel ezelőtt elkezdte a Bitcoin felvásárlását.

99bitcoin-tokens

A friss felhalmozással a MicroStrategy teljes Bitcoin-állománya mintegy 205 000 tokenre, azaz több mint 14 milliárd dollárra emelkedett. A tokeneket február 26. és március 10. között vásárolták – derül ki a virginiai Tysons Cornerben működő vállalat amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez benyújtott jelentéséből. A bitcoint nagyrészt a március 8-án lezárult zártkörű értékesítés keretében 800 millió dollár értékben értékesített átváltható kötvényekből származó bevételből szerezték meg.

saylor tracker bitcoin vasarlas
Fotó: Saylortracker

Michael Saylor, a MicroStrategy elnöke és társalapítója 2020-ban kezdett el Bitcoint vásárolni inflációs fedezetként és a készpénz tartásának alternatívájaként. A MicroStrategy 2024 első három hónapjában már több mint 1 milliárd dollárt költött Bitcoinra, ami több mint a tavalyi összes vásárlás több mint fele. A kriptopénz mintegy 675%-ot emelkedett, mióta Saylor elkezdte a vásárlást.

bitcoin arfolyam 72k

A Bitcoinra való áttérés a MicroStrategy részvényárfolyamának fellendüléséhez vezetett, amely több mint 1000%-ot emelkedett. A vállalat piaci kapitalizációja 25,7 milliárd dollár körüli értékre emelkedett, és ezzel meghaladta a 2000 márciusában elért korábbi csúcsot. A MicroStrategy 2000 decemberében egyezséget kötött a SEC-vel a számviteli csalás vádja miatt.

A legutóbbi Bitcoin-vásárlás átlagára 68 477 dollár volt, míg a teljes részesedés átlagára 33 706 dollár a bejelentés szerint. A Bitcoin hétfőn több mint 72 000 dolláros rekordot ért el.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index