Michael Saylor szerint a spot ETF tízszer annyi tőkét vonzhat be Bitcoinhoz

Kriptomagazin microstretegy
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A MicroStrategy Inc. társalapítója és ügyvezető elnöke, Michael Saylor a CNBC-n beszélt a Bitcoinról miután a digitális eszköz átlépte a hőn áhított 50 000 dolláros határt.

shiba shootout banner

Saylor szerint korrelálatlan eszközként nem függ semmilyen konkrét országtól, valutától, vállalattól vagy külső tényezőtől, például időjárástól vagy háborútól. Kiemelte a tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jelentős szerepét a Bitcoin népszerűségének növelésében.

“Tíz évnyi felhalmozott kereslet van. Az emberek vártak ezekre az ETF-ekre” – jelentette ki, rámutatva, hogy a mainstream befektetők ma már könnyebben hozzáférhetnek a Bitcoinhoz, ami hozzájárult az eszközosztályba áramló tőke megugrásához.

A határidős piacok, a bányászok, a MicroStrategy és az ETF-ek közötti kezdeti kiegyensúlyozódás rendeződött, ami a Bitcoin piaci pozíciójának stabilizálódásához vezetett.

Az ügyvezető elnök továbbá megjegyezte a kereslet és a kínálat közötti egyensúlytalanságot, és kijelentette:

“Tízszer annyi kereslet érkezik a Bitcoin iránt ezeken az ETF-eken keresztül, mint amennyi kínálat a természetes eladók, azaz a bányászok részéről érkezik”.

Óriási a kereslet

Ez a kereslet-kínálat szakadék megmutatja a Bitcoin iránti növekvő befektetői érdeklődést és a folyamatos felértékelődés lehetőségét.

A MicroStrategy stratégiai pivotja: A Tysons, Virginia állambeli székhelyű cég Bitcoin-fejlesztő cégként jelöli meg magát.

“Bitcoin-stratégiánk sikerét és egyedülálló státuszunkat tekintve, mint a világ legnagyobb nyilvános céges Bitcoin-tulajdonosa, van értelme annak, hogy Bitcoin-fejlesztő cégnek nevezzük magunkat” – mondta Saylor.

Ez a márkanévváltás tükrözi a MicroStrategy elkötelezettségét amellett, hogy működését és tőkepiacait kihasználva még több Bitcoint halmozzon fel, és elősegítse a Bitcoin-hálózat növekedését.

Ami a MicroStrategy üzleti tevékenységét illeti, Saylor optimizmusát fejezte ki a mesterséges intelligencia azon potenciáljával kapcsolatban, amely a bevételek növekedését és a cég szolgáltatásainak felhőbe történő migrációját segíti elő.

Amikor a jövőbeli tőkepiaci stratégiákról kérdezték, Saylor megemlítette a különböző lehetőségek – többek között a részvénypiacok, az átváltható értékpapírok és az elsőbbségi részvények esetleges kibocsátása – feltárását, hogy kreatívan és körültekintően kezelje a MicroStrategy tőkeszerkezetét a részvényesek számára előnyös módon.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index