Michael Saylor a német kormányon gúnyolódik

Kriptomagazin nemetorszag bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Michael Saylor egy rejtélyes üzenetet hagyott, amelyet valószínűleg a német kormánynak címzett, mivel az eladási műveleteik óriási nyomást gyakorolnak a piacra, gyakorlatilag tönkretéve a Bitcoin és más eszközök lendületét. A lefordított üzenet így szól: “Mindenki olyan áron kapja a Bitcoint, amilyet megérdemel”.

ByBit spot banner

Ez Saylor egyik “bitcon törvénye”, amelyet a Prágai BTCPrague konferencián is megosztott a nagyközönséggel.

Kapcsolódó: Michael Saylor – A Bitcoin 21 törvénye

Az üzenet hátterében a német kormány Bitcoin-tárcájának közelmúltbeli műveletei állnak. A német kormány pénztárcája két egymást követő napon a munkaidő végén kapja a Bitcoint. Egyes elemzők szerint ez egy eladást követő visszavásárlás.

A valóságban azonban ezek az eladatlan Bitcoins a német kormány ellenőrző tárcájába kerülnek vissza. Ez szokatlannak tűnhet, de egy ilyen nagy intézmény talán nem bízik eléggé a tőzsdékben, és inkább az önmegőrzést részesíti előnyben. Tegnap összesen 3073 BTC került vissza a tárcába, így a németek ideiglenes egyenlege 27 461, BTC-re, azaz nagyjából 1,57 milliárd dollárra nőtt.

A német kormány ma újabb Bitcoin-kiadását tervezi. A Bitcoin árfolyamát és a piac egészének hangulatát egyaránt jelentősen befolyásolta ez a hatalmas eladási nyomás. Saylor üzenetének egyik értelmezése egy kommentár lenne a piac állapotáról és arról, hogy az intézmény intézkedései hogyan befolyásolják azt. Az is lehetséges, hogy Saylor gúnyolódik azon a döntésen, hogy ekkora mennyiségű BTC-t ilyen brutális módon értékesítettek a piacon.

A Bitcoin számára egyre nehezebbé válik a lendület fenntartása a német kormány által végrehajtott eladási műveletek miatt. Ez a tevékenység rávilágít arra, hogy az intézmények és a nagy tulajdonosok milyen hatalommal rendelkeznek a kriptopénzek piaca felett, ami gyakran volatilitást és hirtelen árfolyam-ingadozást eredményez. A nagyszabású eladások által kiváltott átmeneti árcsökkenések egyeseket vásárlásra ösztönözhetnek, míg másokban félelmet kelthetnek.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index