Mallorcára költözött a “Bitcoin Jézus”

roger ver
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Roger Ver, aki “Bitcoin Jézus” néven ismert globális kriptopénz-guru, Mallorcára költözött, miután az Egyesült Államokban egy állítólagos 48 millió dolláros adócsalás miatt letartóztatták – írják a spanyol lapok. Ver, aki a bitcoinok egyik korai befektetője és népszerűsítője, jelenleg jogi csatározások közepette áll, miközben az amerikai igazságügyi minisztérium kiadatását kéri.

Kucoin 960x200

Roger Ver Mallorcán nézeget ingatlanokat

Roger Ver a neves mallorcai ügyvéd, Jaime Campaner segítségét kérte, aki elérte, hogy a nemzeti bíróság szabadon engedje, amíg eldől, hogy kiadják-e az Egyesült Államoknak. Az amerikai hatóságok már jó ideje figyelték Ver mozgását, és végül a barcelonai kikötőben tartóztatták le, amikor megajachtján utazott. Az előzetes letartóztatása után ügyvédi csapata Kaliforniában kezdte meg a jogi harcot kiszabadulásáért. Campaner közbenjárására Santiago Pedraz bíró beleegyezett, hogy 150 000 eurós óvadék ellenében szabadon engedjék.

Ver útlevelét bevonták, hogy ne hagyhassa el Spanyolországot, és kétnaponta meg kell jelennie egy bíróságon vagy rendőrőrsön. Most a helyi újság, az Ultima Hora szerint Ver Mallorcán tartózkodik, ahol az ingatlanpiac iránt érdeklődik, és hamarosan házat vásárol a szigeten egy diszkrét helyen.

A 45 éves Ver-t csalással és adócsalással vádolták meg egy Los Angeles-i szövetségi bíróságon benyújtott vádiratban. Az amerikai igazságügyi minisztérium megerősítette, hogy Ver legalább 48 millió dollárnyi adó megfizetése alól próbált kibújni. Ver, aki korábban a Bitcoin.com digitális pénztárcát fejlesztő cég vezérigazgatója volt, 2011-ben kezdett bitcoinokat vásárolni és népszerűsíteni, amiért a “Bitcoin Jézus” becenevet kapta.

2014-ben Ver lemondott amerikai állampolgárságáról, és St. Kitts és Nevis állampolgárává vált, ami jelentős adóügyi következményekkel járt. Az amerikai adótörvények értelmében, amikor valaki lemond állampolgárságáról, vagyonát úgy kell kezelni, mintha azt eladta volna a valós piaci értéken az állampolgárságról való lemondás előtti napon. Ver és két vállalata, a MemoryDealers.com és az Agilestar.com akkoriban mintegy 131 000 bitcoinnal rendelkezett, amelyek értéke több mint 114 millió dollár volt.

Az ügyészek szerint Ver egy ügyvédi irodát bízott meg adóbevallásainak elkészítésével, de hamis információkat adott meg a tulajdonában lévő kriptovalutákról. Ennek eredményeként az ügyvédi iroda olyan adóbevallásokat nyújtott be, amelyek alulértékelték Ver vállalatait és bitcoinjait. 2017-ben Ver később birtokba vette a két vállalat tulajdonában lévő 70 000 bitcoint, és mintegy 240 millió dollárért adta el azokat, de nem fizette be az adókat.

Az ügyészek szerint Ver 2014 és 2017 között összesen 48 millió dollárnyi adóval károsította meg az amerikai adóhivatalt. Az amerikai igazságügyi minisztérium közölte, hogy tervezi Ver kiadatását Spanyolországból. Ver ügyvédje, Bryan Skarlatos kijelentette, hogy Ver mindig is szándékában állt eleget tenni adókötelezettségeinek, és reméli, hogy a bíróságon bizonyíthatják ártatlanságát.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index