Kiderül ki Mr. 100, a kolosszális Bitcoin bálna

Kriptomagazin bitcoin balna
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A “Mr. 100” nevű kolosszális Bitcoin-bálna felbukkanása az intrika hullámait kavarta fel. Ennek az entitásnak a tárcája, amely több mint 52 996 BTC-vel rendelkezik közel 3,5 milliárd dollár értékben, az elemzők figyelmének középpontjába került.

dogeverse banner

Nevezetesen, március 15-én ez a bálna túlszárnyalta önmagát azzal, hogy legalább 1000 BTC-t vásárolt. A top 10 Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) összes vásárlásának elképesztő 52%-át foglalta le.

Kiderült ki ez a Bitcoin bálna

Az FTX kriptotőzsde 2022 novemberében bekövetkezett bukása óta Mr. 100 agresszív felhalmozási pályára állt. Az állományát 2023 február közepe óta naponta legalább 100 BTC-vel növelte.

mr 100 bitcoin allomanya
Mr. 100 Bitcoin állománya. Forrás: Blockchain.com

Érdekes módon a tárca viselkedése egy szélesebb stratégiára utal, jelentős átutalásokkal egy másodlagos tárcából, amely 2019 óta hasonló mintát követ. Ez a felfedezés a Mr. 100-at tapasztalt szereplőként pozícionálja, aki már jóval a jelenlegi bikafutás előtt részt vett a kriptopiacon.

A Mr. 100 valódi természetével kapcsolatban rengeteg voolt a találgatás. Ezek a Bitcoin ETF-ek alapjait lerakó hongkongi pénzintézettől kezdve a közel-keleti szuverén vagyonalapokig vagy akár egy technológiai titán rejtett kriptopénz-vállalkozásáig terjednek. A találgatások áradata ellenére az Arkham Intelligence nyomozása egy meggyőző elméletet kínál.

A blokklánc-törvényszéki platform Mr. 100 tárcáját az Upbit dél koreai tőzsde cold walletjeként azonosította. Ez a besorolás a tárca tranzakcióiból és más Upbit-címekkel való társításából ered, ami egy tipikus tőzsdei hideg tárca működési mintája.

“Mr. 100 valójában egy Upbit Cold Wallet. Ennek oka a más Upbit tárcákhoz való erős és következetes társításai, amelyek megfelelnek egy tipikus tőzsdei hideg tárca mintájának. A ‘Mr. 100’ címre a 100 BTC beáramlását elsősorban az Upbit letéti pénztárcák söpréséből kapja. A kiáramlásainak egy része az ügyfelek kivonására használt Upbit Hot Walleteket is finanszírozza” – mondták az Arkham Intelligence elemzői.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index