Kevés az esély az XRP és a Cardano ETF-ekre

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A kriptopénz ETF-ek birodalma úgy tűnik, hogy most bővül, azonban nem minden digitális eszköz van felkészülve arra, hogy könnyen átkerüljön ebbe a pénzügyi termékbe. A GSR közelmúltbeli elemzése az ETF-ek potenciáljáról a különböző kriptókban olyan meglátásokat hozott, amelyek az XRP-t és a Cardanót kihívást jelentő helyzetbe hozzák az ETF-adaptáció szempontjából.

megadice banner 970 x 250

A GSR egy átfogó pontozási rendszer segítségével értékeli a kriptovalutákat egy olyan skálán, amely integrálja a decentralizációs mérőszámokat és a piaci keresleti mutatókat.

XRP és Caradano: Soha nem látja meg az ETF fényét?

A decentralizáció kritikus, olyan szempontokat vizsgálva, mint az engedély nélküli részvétel és a hálózatokban használt hardverek sokfélesége.

Az olyan kulcsfontosságú mérőszámok, mint a Nakamoto-koefficiens, a hálózaton belüli működési hatalom koncentrációját mérik, feltárva a sebezhetőséget a több entitás általi potenciális összejátszással vagy ellenőrzéssel szemben.

Az XRP és a Cardano esetében a decentralizációs pontszámok feltűnően alacsonyak voltak: az XRP -0,9, a Cardano pedig -0,1, ami a hálózati struktúrájukkal kapcsolatos aggodalmakat jelzi.

decentralizacios pontszam
Fotó: GSR report

A decentralizáció mellett a keresleti potenciál is hasonlóan jelentős, figyelembe véve a piaci tőkeértéket, a kereskedési volument és a közösségi aktivitás szintjét. Ezek a tényezők megjósolják, hogy mekkora érdeklődés mutatkozhat az egyes kriptopénzeken alapuló ETF iránt.

Népszerűségük ellenére az XRP és a Cardano -0,2 és -0,5 pontot ért el a keresleti mutatókban, és ezzel más, erősebb jövőbeli piaci keresleti mutatókat mutató kriptovaluták mögé kerültek.

demand score
Fotó: GSR Report

A GSR elemzésében az alacsonyabb decentralizációs és keresleti pontszámok kombinációja arra utal, hogy az XRP és a Cardano jelentős akadályokba ütközhet, mielőtt ETF-jeik elindulnának, különösen egy olyan piacon, amely gyorsan alkalmazkodik és fejlődik.

Eközben az XRP és a Cardano ETF-ek lassú kilátásaival ellentétben a GSR jelentésében más kriptovaluták, például az Ethereum, a Solana és a NEAR optimistább értékeléseket kapnak.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A Solana és a többi jóváhagyott ETF reflektorfénybe állítása

Figyelemre méltó, hogy az eszközök értékeléseit összevonva a GSR ETF Possibility Score módszertana 33%-os súlyt rendel a decentralizációhoz és 67%-os súlyt a kereslethez az általános pontozási rendszerében.

Ettől függetlenül a VanEck, a vagyonkezelési terület jelentős szereplője úttörő lépést tett azzal, hogy az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtotta az első Spot Solana ETF-et.

etf possilibitliy score

Ez a lépés rámutat a Solana növekvő rangjára, mint az Ethereum figyelemre méltó versenytársa. Matthew Sigel, a VanEck digitális eszközkutatásért felelős vezetője szerint “a Solana blokklánc a skálázhatóság, a sebesség és az alacsony költségek kombinációjával a felhasználási esetek széles skáláján kínálhat fokozott felhasználói élményt“.

A Bitcoin és az Ethereum esetében azonban továbbra is vegyes a kép. Míg a Bitcoin spot ETF-ek ingadozó beáramlást tapasztaltak, az Ethereum potenciális ETF-je még mindig a végleges S-1 jóváhagyásra vár, ami várhatóan hamarosan megvalósul.

A piac óvatosan fogadta ezeket a fejleményeket, ami tükrözi a spot Bitcoin ETF-ek beáramlásának lassú ütemét az elmúlt napok pozitív tendenciája ellenére.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index