Joe Biden késlelteti a kriptoszabályozást, Donald Trump beszédet tart a Bitcoin konferencián

Kriptomagazin egyesult allamok
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az amerikai képviselőház elhalasztotta a szavazást a H.J. Res. 109-ről, amely Joe Biden elnök vétóját próbálja felülbírálni a kriptopénz-ipart érintő kulcsfontosságú szabály ellen. Az eredetileg július 11-én, csütörtökön délelőtt 10:30-ra kitűzött szavazást azért halasztották el, mert a Háznak egy váratlan és sürgős vitával kellett foglalkoznia egy másik témában – számolt be Eleanor Terrett, a Fox újságírója és producere.

ByBit spot banner

Az utolsó pillanatban történt változtatásra azután került sor, hogy Biden elnök levelet küldött – amelynek részleteit nem hozták nyilvánosságra, de úgy tűnik, hogy befolyásolta a Ház ütemezését.

A H.J. Res. 109 a Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121), egy 2022-es SEC-szabály megvétózásával foglalkozik, amely előírja az ügyfelek számára kriptovalutákat tartó vállalatok számára, hogy ezeket az eszközöket kötelezettségként tüntessék fel a mérlegükben. Időközben a kongresszus mindkét párt támogatásával megpróbálta megdönteni a vétót, de nem kaptak elég szavazatot a sikerhez.

Ez a törvény a kriptoeszközökkel és más digitális eszközökkel kapcsolatos szabályozást igyekszik tisztázni.

Mi történik, ha a szavazás elbukik?

Terrett szerint, ha a H.J. Res. 109-ről szóló szavazás nem sikerül, a képviselőház vezetése a Kongresszus felülvizsgálati törvényét (CRA) megkerülve a rendes jogalkotási folyamaton keresztül egy új törvényjavaslatot fog előterjeszteni a határozattal azonos célok elérése érdekében.

A májusban hatályba lépett, a 21. század pénzügyi innovációjáról és technológiájáról szóló törvény (Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act) célja azonban az amerikai áru- és értékpapír-szervezetek szabályozási szerepének pontosabb meghatározása a kriptotérben, ami tovább bonyolítja a jogalkotási helyzetet.

Politikai következmények

A 2024-es amerikai választások közeledtével mind Biden elnök, mind Donald Trump republikánus jelölt egyre inkább a digitális eszközökkel kapcsolatos kérdésekre összpontosít, ami a kripto-iparág számára kedvezőbb álláspontok felé való lehetséges elmozdulást jelzi.

Összességében a Háznak körülbelül 60 szavazattal többre lenne szüksége, mint a korábban elért 228 szavazatra. A holnapra várt sorsdöntő szavazás a 21. század pénzügyi innovációjáról és technológiájáról szóló törvény kétpárti támogatását fogja tesztelni.

Terrett a H.J. Res. 109-ről szóló képviselőházi szavazás élő közvetítésére mutató linket adott meg az érdeklődők számára, akik követni szeretnék az eljárást, amely itt lesz elérhető.

Trump kripto kampánya folytatódik

Donald Trump volt amerikai elnök és jelenlegi republikánus elnökjelölt július 25. és 27. között a Tennessee állambeli Nashville-ben megrendezésre kerülő Bitcoin 2024 konferencián tart beszédet. A konferencia szervezőinek bejelentése jelentős izgalmat keltett a kriptoközösségben.

A július 25. és 27. között megrendezésre kerülő Bitcoin 2024 konferencia a Bitcoin-rajongók és iparági vezetők egyik legnagyobb találkozója világszerte. Trump részvétele, valamint más prominens személyiségek, például Robert F. Kennedy Jr. elnökjelölt és Vivek Ramaswamy korábbi elnökjelölt mellett várhatóan jelentős figyelmet és részvételt fog vonzani.

Donald Trump, aki a közelgő választásokon Joe Biden demokrata elnök ellen indul, a kriptovaluták bajnokaként pozicionálta magát. Egy San Franciscóban tartott adománygyűjtésen bírálta a demokratáknak az ágazat szabályozására irányuló törekvéseit.

A kriptoipar felé irányuló közeledése kedvező fogadtatásra talált, hiszen olyan iparági veteránok, mint a Winklevoss ikrek és Jerome Powell jelentős adományokat adtak a választási kampányának.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index