Irán megtámadta Izraelt, szakad a kriptopiac, minden vörös

Kriptomagazin iran drone
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Szombat estére óriási vörös gyertyát nyomtatott a Bitcoin és az Ethereum is. A Bitcoin árfolyama 65 ezer dollárról indította a napot, majd egészen 67,5 ezer dollárig felkúszott. Ám úgy tűnik a cikk írásának pillanatára 61,7 ezer dollárra szakadt. Ez feltehetőleg annak köszönhető, hogy Irán dróncsapást mért Izraelre.

Kucoin 960x200

Az Ethereum (ETH), a piac második legnagyobb kriptopénze is hatalmasat veszített értékéből az elmúlt órában. A CoinGecko szerint az ETH közel 9%-ot veszített az értékéből, és a cikk írásának idején 2924 dolláron kereskedtek az érmével. Az ETH piaci kapitalizációja több mint 353 milliárd dolláron állt, míg a kereskedési volumen több mint 41 milliárd dollár volt.

btc 62k alatt

Figyelemre méltó, hogy a top 20 kriptovaluta közül a három legnagyobb vesztes az elmúlt órában a Solana 17,16%-os eséssel, az XRP 17,80%-os, a Dogecoin 17,91%-os eséssel. Ám a többi kripto értéke sem tűnik túl biztatónak.

Nézd meg az aktuális kripto hőtérképet itt.

kripto hoterkep eses apr13

A kriptopiac árfolyama kollektíven zuhant, miután a jelentések megerősítették, hogy Irán közvetlen támadást indított Izrael ellen. Ez a lépés jelentősnek tűnik, mivel ez az első alkalom, hogy az iráni rezsim közvetlenül Izrael ellen indított támadást a saját területéről.

Ez történik a közel-keleten

Két iraki biztonsági forrás arról számolt be, hogy Iránból drónokat láttak Izrael irányába repülni az iraki légtéren keresztül, amit az iráni Press TV egy nagyszabású dróncsapásnak nevezett a Forradalmi Gárda részéről.

Irán bosszút ígért az izraeli támadásért, ami április 1-jén történt Damaszkuszban, és amelyben hét Forradalmi Gárda tiszt, köztük két magas rangú parancsnok vesztette életét. Izrael sem megerősítette, sem cáfolta a támadásért való felelősségét.

Joe Biden amerikai elnök, aki pénteken figyelmeztette Iránt, hogy ne támadja meg Izraelt, kijelentette, hogy Izrael mellett áll Iránnal szemben – közölte a Fehér Ház.

Amos Yadlin nyugalmazott izraeli tábornok a 12-es csatorna híradójában beszámolt arról, hogy az iráni drónok mindegyike 20 kilogramm robbanóanyaggal volt felszerelve. A közösségi médiában ehhez hasonló képeket és videókat találhatunk.

https://twitter.com/DrBakra/status/1779255080786460879

Az izraeli hadsereg közleménye szerint minden fenyegetett területen megszólalnak a szirénák, és a védelmi rendszerek készen állnak a reagálásra.

Jordánia, amely Izrael és Irak között helyezkedik el, bejelentette, hogy szombat este lezárja a légterét.

A gázai háború, amely immár hét hónapja tart Izrael és a Hamász között, fokozta a régióban a feszültséget, ami átterjedt a Libanonnal és Szíriával határos területekre, és távoli helyekről, mint Jemen és Irak, támadások érték Izrael területét.

Szombaton korábban az iráni állami IRNA hírügynökség arról számolt be, hogy a gárda egy helikopterrel felszállt a portugál zászló alatt közlekedő MSC Aries nevű hajóra, és iráni vizekre vitte.

Az MSC, amely az Aries-t a Gortal Shippingtől bérelte, erősítette meg, hogy Irán lefoglalta a hajót, és közölte, hogy együttműködik az “illetékes hatóságokkal” a hajó biztonságos visszatéréséért és a 25 fős legénység jólétéért.

Az MSC anyavállalata, a Zodiac Maritime, amely részben az izraeli üzletember Eyal Ofer tulajdonában van, kijelentette, hogy az MSC felelős a hajó minden tevékenységéért.

Israel Katz izraeli külügyminiszter kalózkodással vádolta meg Iránt.

Úgy tűnik Oroszország Irán mellé állhat, ha az Egyesült Államok beavatkozna a háborúba.

https://twitter.com/ZeeIK2526/status/1779256011255070764

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index