Gigantikus bálna tranzakciók ezen a két kriptón

Kriptomagazin balna optimism
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A kriptopénzek piacát a héten a bullish hangulat uralta, a legtöbb kriptopénz nyereséget halmozott fel. Ez a közelmúltbeli árfolyam-akció felkeltette a kriptobálnák érdeklődését, rövid távú rekordmagasságokat elérve.

wiener banner

Különösen a Santiment egyik betekintése mutatja az Optimism (OP) és a Chiliz (CHZ) emelkedő bálna-aktivitását május 20-án. A látszólag pozitívnak tűnő mérőszámok ellenére azonban a Santiment elemzője, Brian Q úgy véli, hogy ez volatilitást és trendfordulót vetíthet előre.

“Mivel a kriptopiac ma nagyot pattant, tartsuk szemmel az emelkedő bálna-aktivitást számos altcoin, például az Optimism és a Chiliz körében. A hirtelen magas onchain aktivitás a legnagyobb kereskedőik körében jellemzően előre jelzi a nagyobb volatilitást és az OP & CHZ fordulatokat”. – Brian Q, a Santiment számára

https://twitter.com/santimentfeed/status/1792645620651426135

Figyelemre méltó, hogy a grafikon 392 és 46 bálnatranzakciót mutat az OP és a CHZ esetében. Ez a kategória magában foglalja az Ethereum (ETH) és Optimism hálózatokon regisztrált összes 100 000 dolláros vagy annál nagyobb értékű tranzakciót.

Hogyan korrelál a bálna-aktivitás az árral?

Alapvetően a blokkláncon mozgó kriptovaluták általában a következő három dolog egyikét jelentik:

Egy, valaki megvásárolta ezeket az összegeket egy kriptovaluta tőzsdén, és kivette egy saját letétbe helyezett pénztárcába. Kettő, Valaki el akarja adni ezeket az összegeket, és ezzel a szándékkal befizet egy tőzsdére. Vagy három, valaki pénztárcáról pénztárcára tranzakciót hajt végre saját maga vagy valaki más számára.

santiment balna tranzakcio

Az első kettő azonban a leggyakoribb tevékenység – vásárlás vagy eladás, mint a kivonás vagy befizetés.

Ezzel kapcsolatban a kivonási tevékenység visszamenőleges, ami azt jelenti, hogy a bálna már megvásárolta a tokeneket, és befolyásolta azok árát. Eközben, ha időben észreveszik, a letétbe helyezés további árhatásokat vetíthet előre, mivel az eszközöket még el kell adni.

Ezért a magas bálna-aktivitás néha előre jelezheti a volatilitást és a visszafordulást, bár ez nem garantált.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Optimism (OP) és Chiliz (CHZ) árfolyam-elemzés

E cikk írásakor az OP 2,92 dolláron kereskedik, ami közel 20%-os emelkedés egy hónap alatt, míg a CHZ 0,124 dolláron, ami 7,6%-os emelkedés ugyanebben az időszakban.

Figyelemre méltó, hogy az Optimism jelenleg egy árellenállást tesztel a havi grafikonon, míg a CHZ kitört az ellenállásból a heti grafikonon, és a magasabb időkeretben a kulcsfontosságú zónák felé tart.

Ez arra utal, hogy ha a Santiment elemzőjének igaza van, akkor ezek az eszközök fokozott volatilitást tapasztalhatnak, és valószínűleg bármelyik pillanatban visszaeshetnek. Mindazonáltal a piac kiszámíthatatlan, és rövid távon minden megtörténhet ezeknek a kriptovalutáknak.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index