Fordulat várható a kriptókkal kapcsolatban az Egyesült Királyságban?

Kriptomagazin anglia zaszlo
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Két hónappal azután, hogy a Munkáspárt megnyerte a brit választásokat, sokan attól tartottak, hogy a kriptobarát politikák háttérbe szorulhatnak. Azonban váratlanul új törvényjavaslatot terjesztettek elő, amely a Bitcoint, az NFT-ket és más digitális eszközöket személyes tulajdonná nyilvánítaná. Ez a jogszabály nagyobb egyértelműséget hozhat a kriptovalutával kapcsolatos jogi vitákban, és a kormány szerint segíthet abban, hogy Nagy-Britannia vezető szerepben maradjon a kriptoszabályozás terén.

cryptoallstars banner

Az Egyesült Királyság végre tényleg kriptóközponttá válhat?

A javaslatot az iparági szereplők pozitívan fogadták, akik szerint ez egy ígéretes kezdet lehet, és arra utal, hogy a jövőben további kriptobarát törvények követhetik. Lisa Cameron, a korábbi parlamenti képviselő, aki a kriptovalutákkal foglalkozó parlamenti csoportot vezette, hangsúlyozta, hogy Nagy-Britanniának gyorsan kell cselekednie, különben más országok kerülhetnek előnybe a fintech szektorban.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1834571359193571697

A konzervatív kormány, amely 14 évig volt hatalmon, hosszú ideig támogatta a kriptoipart, és azt remélték, hogy az segíthet a brit gazdaság fellendítésében a Brexit után. Azonban számos politikájuk, például egy NFT indítási terv, kemény kritikákat kapott, mert sokan úgy vélték, hogy inkább a megélhetési válságra kellett volna összpontosítaniuk.

Bár a javasolt törvény üdvözlendő lépés, a brit kriptotőzsdék figyelmeztettek, hogy még mindig akadályok vannak a kripto elfogadásával és a cégek brit letelepedésével kapcsolatban. Daniel Scott, a Coincorner vezérigazgatója szerint a Bitcoin jelenlegi korlátozott piacra sorolása továbbra is visszatartó erő marad a cégek számára.

https://twitter.com/CoinCorner/status/1834528223897494001

Bivu Das, a Kraken brit vezetője kiemelte, hogy a törvényjavaslat még korai stádiumban van, és további parlamenti vizsgálatok szükségesek, mielőtt azt III. Károly király elé terjesztik jóváhagyásra. A törvény jelentősége abban rejlik, hogy a digitális eszközök személyes tulajdonként való kodifikálása segíthet a pénzügyi csalások és válások során.

A brit jogi cégek már elkezdték specializálni magukat a kriptovaluták terén, és egyes szakértők szerint London valódi globális kriptohubbá válhat. Bár a törvény nem hoz azonnal nagy változásokat, a jogi szektor már most nyertese lehet a változásoknak, mivel Nagy-Britannia arra törekszik, hogy a nemzetközi jogi választások központja maradjon.

Azonban továbbra is kihívások állnak az iparág előtt, mivel a brit szabályozók és a Bank of England óvatossága miatt a kripto továbbra is kockázatos befektetésnek számít.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index