Ez lenne az 5 legnépszerűbb karrier a kriptóban?

Kriptomagazin bitcoin banyasz
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A kriptovaluta ökoszisztéma jelenlegi helyzetét egy újabb bikapiac jellemezheti, ami a kriptopénzekkel kapcsolatos állások széles választékát nyújthatja a különböző álláskereső portálokon. Akár még Magyarországon is! Emlékezhetünk rá, hogy nemrég a Magyar Nemzeti Bank keresett kripto elemzőket. Valamint a több kriptós híroldal is gyakorta keres cikkírókat.

99bitcoin-tokens

Bár a negatív piaci hangulat ellenére, a Coinbase, a Crypto.com és a Gemini is elbocsátásokat hajtott végre, valamint az FTX-hez hasonló tőzsdék összeomlása, és a folyamatos SEC perek a blokklánc ipar nehézségeire vetítenek fekete fényt. Ennek ellenére számos cég keres és alkalmaz aktívan tehetséges szakembereket.

Álláslehetőségek a kriptopénzek világában

A kriptopénz ipar számos karrierlehetőséget kínál, a műszaki szakemberektől, mint a blokklánc fejlesztők és UI/UX tervezők, a nem műszaki szakmákig, mint tartalomírók és marketing menedzserek.

A LinkedIn és az Indeed állásportálok szerint, bár a kriptovaluta piacok visszaestek, az igény a kripto és Web 3 szakértők iránt nőtt. Az Indeed kutatása szerint 2020 áprilisa és 2022 áprilisa között Indiában a „kriptovaluta”, „blokklánc” és „NFT” kulcsszavakra 804 százalékkal nőtt az álláshirdetések száma.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Az 5 legnépszerűbb kriptopénz karrierlehetőség

1, Blokklánc fejlesztő

A blokklánc fejlesztők a kriptopénz iparban a legkeresettebb munkaerőnek számítanak. Ők értik a technológia architektúráját és protokolljait, decentralizált alkalmazásokat (dApps) és okos szerződéseket hoznak létre. E munkakör betöltéséhez informatikai vagy számítástechnikai diploma, valamint kriptográfiai tapasztalat és programozási nyelvek, mint a Java, Python és C++ ismerete szükséges.

2, UI és UX tervező

A web2 korszak megtanította a szoftverfelhasználói élmény (UX) fontosságát a felhasználók megszerzésében. A blokklánc, web3 és kriptopénz területeken működő vállalkozások is beépítik ezt a fontos leckét platformjaikba.

3, Közösségi menedzser

A blokklánc technológia és a kriptovaluták decentralizált és peer-to-peer jellege miatt a közösség menedzsment kulcsfontosságú. Ez a pozíció marketing és ügyfélszolgálati feladatokat is magában foglal.

Láthatjuk, hogy például a Binance-nak is van magyar nyelvű közösségi menedzsere, és egyre aktívabban próbálják a magyar kriptoközösséget építeni. Természetesen ez win-win nekik is, hisz így egyre többen kereskednek majd a tőzsdén.

4, Tartalomíró

A kriptotartalom-írók nagy keresletnek örvendenek a kriptovilágban, céljuk az emberek tájékoztatása és oktatása. Fontos, hogy az írók jól ismerjék a kriptovalutákat és értsenek a témához.

Bár ehhez nem kell diploma, de jó írókészség és szakmai ismeret elengedhetetlen. A legtöbb olvasó könnyedén pellengélre állítja azokat a cikkírókat, akik félreírnak valamit egy-egy tartalomban.

Természetesen sokan “tudják jobban” a témát.

5, Kripto elemző

A piac volatilitása miatt a kripto vállalatok elemzőket alkalmaznak, akik képesek felismerni és követni az iparági trendeket, és segítenek irányítani a befektetéseket.

A kripto ipar gyorsan változik, és gondolom Satoshi sem arra álmodta meg a Bitcoint és a kriptovalutát, hogy végül azt elöntsék a mém érmék, és a pump and dump típusú kerekedések.

Rengeteg jó elemző van nemzetközi szinten, akiknek a meglátásaik és tapasztalataik segíthetnek eligazodni a kriptopiac rejtelmeiben és akár még pénzt is csinálni.

Következtetés

A kriptovaluta szektor még fiatal és gyorsan fejlődik. Ahogy egyre több technológiai vállalat lép be a piacra, a kriptovalutákra vonatkozó kilátások pozitívak maradnak, és az iparág továbbra is szüksége lesz tehetséges szakemberekre. Az álláslehetőségek száma és sokfélesége végtelen a kriptopénz ökoszisztémában.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index