Ez a 3 részvény Cathie Wood legnagyobb befektetése

Kriptomagazin cathie wood
Forrás: Ark Invest
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Catherine Wood, az ARK Investment Management társalapítója 2021-ben vált igazán ismertté, amikor az ARK ETF-ek jelentősen túlteljesítették a piac benchmarkját, az S&P 500-at. Befektetési tézise a disztruptív innovációra épül, amely magában foglalja a gyorsan növekvő piacokat, mint az AI, a blockchain, a robotika, az energiatárolás, a DNS-szekvenálás és az autonóm mobilitás.

99bitcoin-tokens

Ez az elképzelés korábbi munkahelyén, az AllianceBernstein-nél nem talált pozitív fogadtatásra, ami arra ösztönözte Cathie Woodot, hogy önállóan folytassa karrierjét.

A piac hullámzása

Ahogyan a Federal Reserve likviditási injekciói erősen korrelálnak a Bitcoin teljesítményével, úgy befolyásolták Wood tőzsdén kereskedett alapjait is. Amikor a Fed 2022 elején megkezdte a kamatemelési ciklust, az ARK Innovation ETF (ARKK) összeomlott, jelentősen alulteljesítve a szélesebb piacot.

Wood egy nyílt levélben fejezte ki aggodalmát a gyors kamatemelési ciklus miatt, figyelmeztetve, hogy a Fed agresszív kamatemelései deflációs összeomláshoz vezethetnek. „Lehet, hogy az utóbbi hat hónapban tapasztalt, példátlan 13-szoros kamatemelés – amely valószínűleg november 2-án 16-szoros lesz – nem csak az Egyesült Államokat, hanem az egész világot sokkolta, és növelte a deflációs összeomlás kockázatát?” – írta Wood.

Bár az ARKK az elmúlt három évben évi -24,96%-os teljesítményt produkált, mi várható Cathie Wood három legnagyobb befektetésétől?

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Tesla (NASDAQ: TSLA)

A Tesla, mint luxus elektromos jármű (EV) gyártó, a robotika és az autonóm vezetés terén is jelen van. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója megjegyezte, hogy a cég humanoid robotja, Optimus, feleannyiba kerülhet, mint egy autó, körülbelül 25 000 – 30 000 dollár közötti áron. Az autonóm mobilitás technikai kihívásait az Optimus és a Tesla EV-k osztják meg. Bár a Full Self-Driving (FSD) rendszer még mindig béta fázisban van, sokat várnak a robotaxi bejelentéstől, amely augusztus 8-án esedékes.

A Tesla célja, hogy megoldja az EV elfogadásának fő akadályát, az elérhetőséget, a „Redwood” vagy „Model 2” néven ismert kompakt crossover modell 25 000 dolláros árcímkéjével. Ha az év folyamán 2-3 kamatcsökkentés valósul meg, ahogy a fed fund futures jelzi, a Tesla piaci értéke meghaladhatja az 1 trillió dollárt 2025 végére.

tesla jun25 arf
Forrás: TradingView. Ha szeretnél regisztrálj az ajánlói linkünkkel, és használd a legjobb elemző eszközöket.

Coinbase (NASDAQ: COIN)

A jól szabályozott kriptotőzsde, a Coinbase lett a legtöbb Bitcoin ETF fő facilitátora. A nagy szereplők közül csak a Fidelity tartja saját FBTC alapját, míg a VanEck (HODL) a Gemini-t választotta. Ez mutatja a Coinbase domináns piaci pozícióját a digitális eszközök terén.

A kriptopiac hullámzásával a cég első negyedéves bevétele 72%-kal nőtt negyedéves szinten, 1,6 milliárd dollárra. Az év-év alapon 79 millió dolláros nettó veszteséggel szemben a Coinbase nettó bevétele 1,17 milliárd dollárra nőtt. Amint a spot Ethereum ETF-ek engedélyt kapnak, a Coinbase talán újabb tőke beáramlást tapasztalhat. A COIN részvényei idén 41%-kal emelkedtek, jelentősen felülteljesítve a szélesebb részvénypiacot.

coinbase jun25 arfolyam
Forrás: TradingView. Ha szeretnél regisztrálj az ajánlói linkünkkel, és használd a legjobb elemző eszközöket.

Roku (NASDAQ: ROKU)

KM freebitcoin 970 x 250

A Roku a streaming eszközök és okos TV operációs rendszerek ökoszisztémájával példázza Cathie Wood innovatív diszrupcióját. A cég több bevételi forrással rendelkezik, beleértve a hardver eladásokat, hirdetéseket, operációs rendszerének licencelését TV-gyártóknak, Roku Pay tranzakciós díjakat és tartalomelosztási/előfizetési díjakat. A hardver háttérbe szorult a sokkal magasabb marginú streaming platform javára, amely az első negyedéves bevételek 85,6%-át tette ki.

Bár a Roku még nem jelentett nyereséges negyedévet 2021 vége óta, a cég pénzügyi helyzete stabil, 2 milliárd dollár készpénzzel és pénzeszköz-egyenértékkel rendelkezik. Az év eleje óta a ROKU részvények 38%-kal csökkentek, és jelenlegi ára 54,09 dollár részvényenként.

roku jun25 arfolyam
Forrás: TradingView. Ha szeretnél regisztrálj az ajánlói linkünkkel, és használd a legjobb elemző eszközöket.

Összegzés

Cathie Wood ARK Innovation ETF-je nagy kihívások előtt áll, de befektetési stratégiája és az alap három legnagyobb befektetése – Tesla, Coinbase és Roku – továbbra is izgalmas lehetőségeket kínál. A jövőbeni teljesítmény nagymértékben függ a technológiai fejlődéstől és a makrogazdasági környezet alakulásától.

A részvények megvásárolhatók a Trading212 brókernél is, ahol most akár 40 000 Ft-nyi vagy 100 euró/font értékben kaphatunk ingyen részvényt a regisztrációkor.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index