Elindult a PayPal stabilcoinja a Solana láncon, de mi az a “bizalmas átutalás”?

Kriptomagazin solana lanc
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A PayPal PYUSD stabilcoinja, amelyet nemrégiben telepítettek a Solana blokkláncra, tartalmaz egy “bizalmas átutalás” nevű funkciót.

pepe unchained banner

A funkció célja, hogy a felhasználók számára fokozott adatvédelmet biztosítson, miközben szabályozási célokból fenntartja az átláthatóságot.

Május 29-én a PayPal hivatalos bejelentést tett a dollárhoz kötött stabilcoinjának Solana-ra történő telepítéséről, miután az korábban csak az Ethereum blokkláncon volt elérhető.

Mi a PayPal “bizalmas átutalások” funkciója?

A “bizalmas átutalások” bevezetése lehetővé teszi a PYUSD-t használó kereskedők számára, hogy a tranzakciókat bizalmasan kezelhessék ügyfeleik számára, miközben a szabályoknak való megfelelést is biztosítják.

Ez azt jelenti, hogy a tranzakciós összegek elrejthetők a nyilvánosság elől, így biztosítva a felhasználók számára egy bizonyos szintű adatvédelmet.

Udi Wertheimer, a Bitcoin egyik prominens szószólója az X-en közzétett bejegyzésében azt mondta, hogy a PayPal-felhasználóknak a “bizalmas tranzakciókhoz” hasonló funkciót már a Bitcoin-fejlesztők bevezetése előtt is elérhetővé tették.

“Ez nagyon hasonlít a “bizalmas tranzakciókra”, egy olyan funkcióra, amiről a Bitcoin fejlesztők már majdnem egy évtizede lármáznak, de soha nem építették meg, és azt mondod, hogy a PayPal-felhasználók kapják meg előbb? LOL” – írta.

Mert Mumtaz, a Helius Labs vezérigazgatója szerint a PayPal Solana-ra való kiterjesztését nem kizárólag a blokklánc sebessége vezérelte.

Mumtaz hangsúlyozta, hogy a Solana natív támogatása a bizalmas átutalásoknak és a tokenek programozhatóságának az 1. rétegen való programozhatósága megváltoztatja a játékot.

A bizalmas átutalások Solana-n történő végrehajtásának képessége jelentős előnyöket kínál a PYUSD-felhasználók számára, akik fokozott adatvédelmi funkciókat keresnek.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A Solana további előnyöket kínál a PYUSD számára

A bizalmas átutalások mellett a Solana tokenbővítési szabványa, amely megfelel az SPL tokenszabványnak, számos előnyt biztosít a PYUSD számára.

Ezek közé tartozik a csökkentett fejlesztési és tesztelési erőfeszítés, a könnyen integrálható, vállalati szintű képességek és a fokozott rugalmasság.

A tokenbővítmények nyílt szabványa lehetővé teszi, hogy a PYUSD nemcsak a PayPal ökoszisztémán belül, hanem bármely kompatibilis pénztárcával, tőzsdével vagy könyvtárral a PayPal-on kívül is használható legyen.

A 2023 augusztusában bevezetett PYUSD-t a stabilcoin kibocsátója, a Paxos szerint elsősorban az amerikai kincstár fordított visszavásárlási megállapodásai fedezik.

A forgalomban lévő készlete az év eleje óta 50%-kal nőtt, és jelenleg a CoinGecko jelentése szerint 24 órás kereskedési volumene körülbelül 18 millió dollár.

A korábban kizárólag Ethereumon elérhető, a Paxos Trust Company által kibocsátott stabilcoin forgalma jelenleg mintegy 400 millió dollár, a Solana blokkláncon pedig jelenleg 5 millió dollárnyi készlet van, ahogy azt a Solana hálózatkutatója jelzi.

Figyelemre méltó, hogy a jelenleg több mint 140 milliárd dollárra értékelt stablecoin-piac továbbra is szabályozatlan.

A múlt hónapban Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand szenátorok összefogtak, hogy új törvényjavaslatot terjesszenek elő, amelynek célja a stablecoinok szabályozása.

A javasolt jogszabály értelmében a fizetési stabilcoin kibocsátókra tartalékolási és működési követelmények vonatkoznának, beleértve a stabilcoinok kibocsátására szakosodott leányvállalatok létrehozását.

Lummis és Gillibrand szenátorok korábban már több, a digitális eszközök piacával foglalkozó törvényjavaslatot nyújtottak be, az egyik tavaly nyári törvényjavaslat célja a decentralizált pénzügyek meghatározása és a kriptókkal kapcsolatos joghatóság megteremtése olyan szövetségi ügynökségek számára, mint az árutőzsdei határidős ügyletek kereskedelmével foglalkozó bizottság.

Nemrég a szingapúri székhelyű Triple-A fizetési vállalat bejelentette, hogy tervezi a PayPal stabilcoinjának integrálását az ügyfélfizetésekhez támogatott tokenek listájára.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index