El Salvador még nem adja el a Bitcoinjait, hiába a csúcsár

Kriptomagazin el salvador
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

El Salvador jelenleg nem tervezi Bitcoin (BTC) tartalékainak eladását – erősítette meg szerdán Nayib Bukele, a kriptopárti ország elnöke.

pepe unchained banner

Megjegyzései azután hangzottak el, hogy El Salvador Bitcoin-állománya hatalmas nyereséget ért el, miután a Bitcoin ára a közelmúltban jelentősen megemelkedett. A kriptovaluta szerdán 57 200 dollár körül kereskedett, míg mára a 63 000 dolláros plafont ostromolja.

Az X-en (Twitter) közzétett bejegyzésében Bukele elnök lecsapott azokra a kritikusokra, akik El Salvador állítólagos veszteségeiről írtak, amikor a BTC ára alacsony volt. Kritizálta a média állítólagos hallgatását, amikor El Salvador 40%-os nyereséget könyvelhet el kriptobirtoklásában.

“Amikor a Bitcoin piaci ára alacsony volt, szó szerint több ezer cikket írtak az állítólagos veszteségeinkről” – írta.

Az ország, amely 2021 szeptemberében kezdett először Bitcoint vásárolni, több mint 40%-os nyereséget könyvelhetne el, ha ma likvidálná állományát. “Most, hogy a Bitcoin piaci ára emelkedik, ha eladnánk, több mint 40%-os nyereséget érnénk el”.

Bukele továbbá megjegyezte, hogy az ország BTC-jének fő forrása az állampolgársági programja. El Salvador kongresszusa decemberben állítólag elfogadott egy új migrációs törvényt, amely gyorsított állampolgárságot biztosít azoknak a külföldieknek, akik Bitcoin (BTC) “adományokat” tesznek a kormány szociális és gazdasági fejlesztési programjaira.

El Salvadornak nem áll szándékában eladni a Bitcoin-készleteit

Az ország Bitcoin befektetési portfóliója januárban 2798 tokent tett ki, ami 12,6 millió dollár nem realizált nyereséget eredményezett. Ez a fejlemény az elnök decemberi X-bejegyzését követte, amely 3,6 millió dolláros nyereségről árulkodott. Akkor határozottan kijelentette, hogy “természetesen nem áll szándékunkban eladni, soha nem is ez volt a célunk“.

Decemberben azt is megjegyezte, hogy a kriptovaluta árfolyamának ingadozása nem befolyásolja El Salvador hosszú távú stratégiáját.

Megismételve ugyanezt az álláspontot, az elnök szerdán azt mondta, hogy El Salvador “nem fog eladni, vagy persze; a végén 1 BTC = 1 BTC. Ez igaz volt, amikor a piaci árfolyam alacsony volt, és ez igaz most is”.

Nayib Bukele elnök nagyon hangos volt a kritikusok, a spekulánsok és a média jóslatai ellen a nemzet Bitcoin-veszteségével kapcsolatban, amikor a kripto lefelé ment.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index