Egyenlőre mégsem lesz spot Ethereum ETF?

Kriptomagazin ethereum zold
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Azok a befektetők, akik májusra a spot Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) hullámát remélik, csalódhatnak. Az iparági elemzők egyre szkeptikusabbak azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) a következő hetekben zöld utat ad ezeknek a termékeknek.

Kucoin 960x200

A SEC hallgatása aggályokat vet fel a jóváhagyással kapcsolatban

A SEC és az ETF-kibocsátók közötti elkötelezettség hiánya az egyik fő aggodalomra okot adó tényező. Ellentétben több Bitcoin ETF januári jóváhagyását megelőzően, amikor a szabályozó hatóságok és a kérelmezők között nagy volt a kommunikáció, az Ethereum ETF-ekkel kapcsolatban minimálisnak tűnik az interakció.

Ez az “egyoldalú” megközelítés, ahogy arról a Barron’s is beszámolt, azt sugallja, hogy a SEC jelenleg nem biztos, hogy készen áll arra, hogy továbblépjen a spot Ethereum ETF-ek jóváhagyásával. A SEC hallgatása vörös zászló? Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője a “hallgatás erőszak” kifejezést használja a szabályozótól érkező visszajelzések hiányára.

A kommunikáció hiánya rövid távon igen valószínűtlenné teszi a jóváhagyást. A jogi kihívások a láthatáron lehetnek. Ha a SEC jelentős számú Ethereum ETF-kérelmet utasít el, pereskedésre lehet számítani.

A Grayscale sikeres jogi csatája 2023 augusztusában a SEC ellen, amikor a szabályozó hatóság elutasította a Bitcoin ETF kérelmét, precedensként szolgál. Az iparági szakértők, mint például Nate Geraci, az ETF Store elnöke, úgy vélik, hogy a Grayscale vagy egy másik jól finanszírozott kibocsátó hasonló lépéseket tehet.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Versenyfutás a Spot Ethereum ETF-ekért

Egy ilyen per marketinglehetőségként is felfogható, a kibocsátót az innováció bajnokaként mutatva be a kripto eszköz térben. A meglévő határidős Ethereum ETF-ek gyenge teljesítménye ellenére a spot ETF-ek potenciális hatása továbbra is jelentős lehet.

Geraci szerint az Ethereum piac jelenlegi 379 milliárd dolláros méretével számolni kell. A Bitcoin ETF-ek sikere jól mutatja, hogy a főbb kriptovaluták szabályozott befektetési eszközei iránt nagy a kereslet, és ez alól az Ethereum sem kivétel.

Bár a spot Ethereum ETF-ekre még egy darabig várni kell, a termék iránti alapvető érdeklődés továbbra is erős. Az elkövetkező hónapok döntő fontosságúak lesznek a SEC álláspontjának és az esetlegesen felmerülő jogi kihívásoknak a meghatározásában.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index