Egy londoni piacon már Bitcoinnal is lehet fizetni

piac
Fotó: Ian Ward on Unsplash
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az 1930-ban alapított, ikonikus londoni Tooting Market már elfogadja a Bitcoin-fizetéseket, amit egy Bitcoin-rajongó, Hashley Giles harcolt ki.

pepe unchained banner

Egy június 18-i Bitcoin-találkozót követően nyolc kereskedő az Egyesült Királyság első élelmiszerpiacán, elkezdte elfogadni a kriptovalutás fizetéseket. Ezek között vannak éttermek, bárok és egy bakelitlemezbolt is. A tranzakciók a Bridge 2 Bitcoin támogatásával zajlanak, amely a Bitcoin körforgásos gazdaságot építi ki, kapcsolatot tartva a helyi kereskedőkkel.

A június 18-i eseményen a kriptoközösség neves résztvevői vettek részt, köztük a CommerceBlock, a CoinShares, a Mercury Layer, a Civkit és a villámhálózat fejlesztői.

A Tooting piac Mezzanine bárjában megduplázódott a nyereség, miután kedden debütáltak a Bitcoin fizetések – írta a Bridge 2 Bitcoin.

“Tegnap volt az 1. estéjük, amikor elfogadták a bitcoint, és a bevételük a duplája volt annak, amit általában keddenként kapnak!”

Ez is érdekelhet: PlayDoge token vásárlási útmutató

A Bridge 2 Bitcoin lehetővé teszi a brit vállalkozások számára a Bitcoin elfogadását alacsony vagy nulla fizetési díjjal, azonnali elszámolással és visszautalások nélkül.

Az Egyesült Királyság szélesebb körű Bitcoin-elfogadási stratégiája

Nicholas Gregory, a CommerceBlock vezérigazgatója szerint egy ilyen lépés megnyitná az ajtókat a Bitcoin szélesebb körű elterjedése előtt.

“Minél több kereskedő fogadja el a Bitcoint, annál inkább rá tudjuk venni az államot, hogy ismerje el legitim fizetési formaként, ami megkönnyíti a használatát az adózási hatékonyság szempontjából” – mondta Gregory a Bitcoin Magazinnak.

Nemrég a Coinbase Stand with Crypto című kiadványa megjegyezte, hogy az országnak több mint 6 millió kriptótulajdonosa van. Továbbá, az Egyesült Királyság kriptoipara erős növekedési ütemet tart fenn, gyorsabban növekszik, mint más joghatóságok világszerte.

Ez is érdekelhet: Bybit vélemények

Az AltIndex.com adatai szerint a brit kriptoipar 2023-ban bruttó 1,9 milliárd dollárt ért el, ami hatalmas, 137%-os éves növekedést jelent a 2022-es 800 millió dollárról. Az előrejelzés szerint ez a szám megduplázódhat, és 2027-re elérheti a 3,77 milliárd dollárt.

A Statista azt is megjegyezte, hogy több mint 200 vállalkozás Nagy-Britanniában elfogadja a kriptofizetéseket, tekintettel a Bitcoin elfogadottságának masszív növekedésére.

A kripto felhasználói bázis növekedése az Egyesült Királyságban arra ösztönözte a kis kereskedőket, hogy olyan új technológiákat fogadjanak el, mint a Bitcoin, így a kriptók szélesebb körű használatát ösztönzi, és szabályozott megközelítést követel.

Fekete pont viszont jelenleg még az Egyesült Királyságnak, hogy a kriptotőzsdék nem fogadnak új ügyfeleket a térségből.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index