Egy kombinált spot Bitcoin és Ethereum ETF javaslatot tett a Hashdex

Kriptomagazin bitcoin es ethereum
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Hashdex egy június 18-i bejelentésében az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) egy kombinált spot Bitcoin (BTC) és Ether (ETH) tőzsdén kereskedett alap (ETF) létrehozását javasolta a Nasdaq tőzsdén.

ByBit spot banner

A javasolt ETF a kriptoeszközöket piaci kapitalizációjuk szerint egyensúlyozná, amelyeket május 27-én 70,54%-os Bitcoin és 29,46%-os Ether arányban határoztak meg. A passzív befektetési stratégia a Nasdaq Crypto US Settlement Price Index napi piaci mozgását követné anélkül, hogy megpróbálná „felülmúlni” azt.

Egy ETF a legjobb tulajdonságokkal

James Seyffart elemző szerint egy kombinált eszközalapú ETF „nagyon logikus” megoldás. Az ETF nem fektetne más spot eszközökbe a BTC és ETH mellett. Azonban hozzátette:

„Abban az esetben, ha bármely más kriptoeszköz bekerül (a bitcoin vagy ether kivételével), vagy jogosult az indexalkotóként való szereplésre […], a Szponzor átállítja a Trust befektetési stratégiáját […], csak bitcoint és ethert tartva az index által meghatározott arányban.”

A kriptoeszközök bevonására egy szabályrendszer alapján kerül sor, amely „magában foglalja, hogy jelenleg egy amerikai szabályozott digitális eszközkereskedelmi platformon szerepeljenek, vagy alapul szolgáljanak egy amerikai szabályozott derivatívák platformján listázott derivatív eszközhöz,” áll a bejelentésben.

Mind a Coinbase, mind a BitGo letétkezelőként fog szolgálni a BTC és ETH eszközök számára. Egyedi részvényesek számára elkülönített számlákat kínálnak.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Hashdex innovatív ETF struktúrák

A brazil székhelyű befektetési menedzser, Hashdex benyújtotta a SEC-hez egy ETH ETF létrehozásának kérelmét, de később visszavonta azt. A brazil piacon kereskedett indexált kripto ETF-je kilenc érmét tartalmaz, ahol a BTC és ETH közel 92%-át teszi ki az értéknek. Az amerikai piacon kereskedett spot BTC ETF-je legfeljebb 5%-ban tartalmaz BTC határidős szerződéseket, és a spot eszközt a CME-n szerzi be.

Hashdexnek még be kell nyújtania és meg kell kapnia a SEC jóváhagyását egy S-1 kérelmen. Az ügynökségnek 90 napja van válaszolni a 19-b4-re, ezalatt az idő alatt fogadja a nyilvánosság és más pénzügyi intézmények véleményét a javaslattal kapcsolatban. Seyffart szerint az alap végleges SEC döntését legkésőbb 2025 márciusáig kell várni.

Forrás

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index