Egy bálna 300 milliónyi XRP-t utalt két tőzsdére

Kriptomagazin xrp token
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

2018 januárjában az XRP minden idők legmagasabb árfolyama 3,317 dollár volt. Azóta soha többé nem közelítette meg ezt az árat. Már régóta megfigyeltük, hogy a SEC kontra Ripple ügy megállította az XRP növekedését. Az XRP-nek nagy a közösségi támogatása, most már csak a szabályozói támogatásra van szüksége. A jogi ügy nagyrészt a Ripple javára dőlt el, de úgy tűnik, hogy hamarosan áresésre kerülhet sor. Ezt azért mondom, mert egy XRP bálna tárca jelentős mozgást mutatott a közelmúltban.

wiener banner

Hatalmas Ripple bálna mozgás

A Whale Alert két riasztást emelt ki, amelyek szerint egy XRP bálna összesen 703 millió Ripple tokent mozgatott két tranzakcióban két tőzsdére.

Az első tranzakcióban a bálna 337 millió XRP tokent küldött 146 millió dollár értékben a Bitstamp tőzsdére. Nem sokkal később a bálna 365 millió XRP tokent utalt át 158 millió dollár értékben a Bitso kriptotőzsdére. A tranzakciók összértéke 305 millió dollár. A bálna még nem adta el ezeket az érméket, de ezek a tranzakciók egy potenciális áresésre utalnak.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A grafikon adatai

Az XRP havi grafikonja azt mutatja, hogy az árfolyam már a 20-as és 50-es MA alá esett. Jelenleg csak a 100 MA tartja az árat. Ha a bálna eladja ezeket a tokeneket, az jelentős piaci turbulenciát okozhat, ami valószínűleg lefelé nyomja az árat. Az XRP legközelebbi támaszszintje 0,169 dollárnál van.

ripple-monthly-chart

A heti grafikonon az árfolyam mindhárom MA alá esett, amelyek most ellenállásként viselkednek. Az XRP 2022 novemberétől 2024 áprilisáig emelkedő tendenciát mutatott, de azóta a trendvonal és az összes mozgóátlag (MA) alá esett. Az RSI 36,70-es értéken áll, ami túladott állapotot jelez.

ripple-weekly-chart

Annak ellenére, hogy az XRP az elmúlt két napban zöld gyertyákat formált, a bálnás mozgás még mindig az áresés kockázatát hordozza magában. A Defillama adatai az XRP kereskedési volumenének jelentős csökkenését mutatják. A legjelentősebb csökkenés a Bitget és a Bybit esetében tapasztalható, mindkettő 62%-os visszaesést szenvedett el.

ripple-volume-loss defillama

Mire számíthatunk?

Nehéz megmondani, hogy a bálna akciói azt jelentik-e, hogy eladást terveznek, vagy csak a piacot akarják megijeszteni. Az általános vélekedés azonban az, hogy a bálnák azért viszik az érméket a tőzsdékre, hogy eladják őket. Hamarosan kiderül, merre tart az XRP árfolyama. Az óránkénti grafikon pozitívnak tűnik, de más grafikonok lefelé mutató trendre utalnak.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index