Egy 5 éve szunnyadó Bitcoin bálna óriási összeget mozgatott meg

Kriptomagazin bitcoin balna
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy régóta szunnyadó Bitcoin tárca a mai nap folyamán egy hatalmas összeget, 8000 BTC-t, mintegy 535,64 millió dollár értékben, utalt át a világ egyik legnagyobb tőzsdéjére, a Binance-ra. Ez a tranzakció több mint öt és fél év óta az első aktivitás ettől a tárcától – számol be róla a Lookonchain.

wiener banner

A szóban forgó tárca eredetileg 2018. december 6-án jutott hozzá a 8000 BTC-hez, amikor érménként körülbelül 3810 dollárt ért. Azóta az ebben a tárcában lévő Bitcoin értéke több mint 14-szeresére, azaz körülbelül 505,44 millió dollárra emelkedett.

Hagyományosan, amikor sok kriptopénz kerül a tőzsdékre, az gyakran azt jelenti, hogy a bálnák eladni tervezik, ami lefelé nyomja az árakat. Ezeket a nagy mozgásokat nagyon figyelik, mert nagy hatással lehetnek arra, hogy a nagy szereplők hogyan vélekednek a piacról és hogyan változnak az árak.

A szunnyadó bálnatárcák újraaktiválása, különösen azoké, amelyek jelentős mennyiségű bitcoint tartanak, általában negatív indikátornak számít a kriptopénzpiac szempontjából. Ezek a bálnák a birtokuk volumene miatt rendelkeznek azzal a hatalommal, hogy befolyásolják a piaci árakat. Amikor ezek a régóta inaktív tárcák életre kelnek, az bizonytalanságot és félelmet kelthet a befektetők körében, akik nagyarányú eladásokra számíthatnak, amelyek hasonló árcsökkenéshez vezethetnek.

Ez a legutóbbi, Binance-ra történő átcsoportosítás máris okozott némi hullámhatást a piacon, a Bitcoin ára ma közel 4%-kal, 66 800 dollárra esett.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index