Dokumentumfilmmel ünnepli a Tether az USDT 10. évfordulóját

Kriptomagazin tether usdt
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Tether, a világ legnagyobb stabilcoin kibocsátója, bejelentette, hogy dokumentumfilmet készít a USDT infláció elleni küzdelemben játszott szerepéről, ezzel ünnepelve fennállásának 10. évfordulóját. A bemutatott előzetesben olyan országok felhasználóinak vallomásai hallhatók, mint Törökország, Brazília és Argentína, akik beszámolnak arról, hogyan használják a USDT-t a gazdasági kihívások kezelésére.

3Commas 2

A dokumentumfilm az USDT-t a dollár életképes alternatívájaként mutatja be. Egy brazíliai felhasználó például elmondja, hogy a stabilcoin jelenleg a napi tranzakcióinak közel 90%-át teszi ki az országban. 2023-ban a USDT elterjedése Brazíliában jelentős mértékben megnövekedett, és az ország összes kriptopénz-tranzakciójának 80%-át tette ki.

A Tether-t eredetileg 2014. október 6-án alapította Brock Pierce, Reeve Collins és Craig Sellars Realcoin néven. A projekt célja egy olyan stabil digitális eszköz létrehozása volt, amelyet fiat valutákhoz kötnek, lehetővé téve a zökkenőmentes globális átutalásokat a blokklánc technológia segítségével. Kezdetben a USDT a Bitcoin alapú OmniLayer platformon működött, de azóta kiterjedt több blokkláncra, beleértve az Ethereumot, Tront és a The Open Network-öt is.

A USDT jelenlegi piaci kapitalizációja eléri a 120 milliárd dollárt, így továbbra is a legnagyobb stabilcoin és a harmadik legnagyobb kriptopénz a világon, csak a Bitcoin és az Ethereum előzi meg.

top 7 kripto okt7
Fotó: CoinGecko

A Tether vezérigazgatója, Paolo Ardoino a közösségi médiában, az X-en (korábban Twitter), a vállalatot a kitartás és stabilitás jelképeként írta le. Kiemelte, hogy a Tether célja az egyének és közösségek támogatása, különösen azoké, akik a hagyományos bankszektorból kiszorulnak. „A Tether olyan pénzügyi megoldásokat kíván nyújtani, amelyek azokat is segítik, akiket az eddigi gazdasági rendszerek magukra hagytak” – fogalmazott.

Az USDT, mint megoldás

A dokumentumfilm elkészítésével a Tether nemcsak a stabilcoinjainak értékét és megbízhatóságát szeretné hangsúlyozni, hanem bemutatni azt is, hogy hogyan képes a USDT reálisan segíteni a hétköznapi embereket világszerte a gazdasági nehézségek közepette. A film várhatóan betekintést nyújt majd abba, hogy az infláció sújtotta országokban hogyan tudják a felhasználók megőrizni megtakarításaik értékét és biztosítani pénzügyi stabilitásukat.

Ez az esemény a Tether történetének újabb mérföldköve, amely megerősíti a vállalat pozícióját a globális kriptovaluta piacon, és rávilágít arra, hogy a stabilcoinok a pénzügyi ökoszisztéma meghatározó elemeivé váltak.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

3Commas 2