Dél-Korea nem viccel, életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatnak a kriptobűnözők

del-korea utopia
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A dél-koreai Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság (FSC) szerdán bejelentette, hogy a tiltott piaci cselekményeket elkövető kriptobűnözők büntetőjogi szankciókra, köztük életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatnak az ország új kriptotörvényének július 19-i hatályba lépésével.

pepe unchained banner

Az FSC szerdai közleményében azt írta, hogy az új kriptotörvény megsértése legalább egy év szabadságvesztéssel vagy az illegális nyereség három-ötszöröséig terjedő pénzbírsággal járhat. Azok a magánszemélyek, akik 5 milliárd koreai won (3,76 millió dollár) feletti összegre tettek szert az ilyen jogsértésekből, életfogytiglani börtönbüntetésre vagy a bevétel kétszeresének megfelelő büntetésre számíthatnak.

2023 júliusában az ország törvényhozói egyéves türelmi idővel elfogadták a “virtuális eszközök felhasználóinak védelméről szóló törvényt“. A jogszabály célja, hogy felszámolja a tiltott piaci cselekményeket, például a kripto befektetésekhez nem nyilvános információk felhasználását, a piaci árak manipulálását és a csaló tranzakciókat.

A törvény azt is előírja a kriptopénz-szolgáltatók számára, hogy a felhasználói pénzeszközök védelme érdekében a befizetések több mint 80%-át hideg tárcában őrizzék, és a biztonság megsértése esetén a felhasználók esetleges kártérítésére szolgáló biztosítási programokba jelentkezzenek be.

Az új törvény része Dél-Korea két részből álló jogszabályának, amely a kriptoipar szabályozási keretének létrehozására törekszik. A szabályozás második fele, amely jelenleg kidolgozás alatt áll, a kripto tokenek kibocsátásának és a befektetők tájékoztatásának szabványosítására összpontosít.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index