Decentralizált azonosítók kellenének az X-re?

Kriptomagazin x twitter
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Ben Goertzel mesterséges intelligencia fejlesztőt érintő közelmúltbeli X (korábban Twitter) hacker incidenst követően a Cardano (ADA) létrehozója, Charles Hoskinson javasolta a decentralizált azonosítók (DID) bevezetését a platform biztonságának növelése érdekében.

ByBit spot banner

Hoskinson az X újdonsült tulajdonosához, Elon Muskhoz intézte javaslatát, felajánlva, hogy ingyenesen integrálja a technológiát. Hoskinson szerint a DID-k jelentősen javíthatnák a felhasználói ellenőrzést és a digitális személyazonosság védelmét az X-en, potenciálisan csökkentve az illetéktelen hozzáférés és a hackerkísérletek kockázatát.

A javaslat vitát váltott ki Timothy Ruff-fal, a Digital Trust Ventures decentralizált személyazonossági megoldásokra szakosodott általános partnerével. Ruff megkérdőjelezte a DID-ek hatékonyságát a valódi decentralizáció szempontjából, és a közösségi platformok identitáskezelésének átfogóbb megközelítése mellett érvelt.

Blokklánc-agnosztikus

Válaszában Hoskinson tisztázta, hogy az általa javasolt DID implementáció a W3C szabványokhoz igazodna, és egy blokklánc-agnosztikus keretrendszert használna a digitális identitás különböző aspektusainak kezelésére. Hangsúlyozta az X számára a biztonság, a hozzáférés-szabályozás és a szabályozási megfelelés szempontjából jelentkező potenciális előnyöket.

Hoskinson azt is kiemelte, hogy a rendszer blokklánc nélkül is működhetne.

A legjobb megközelítéssel kapcsolatos eltérő vélemények ellenére Hoskinson továbbra is elkötelezett az X képességeinek fejlesztése mellett. Javasolta egy iparági szintű munkacsoport létrehozását az identitással kapcsolatos kihívások kezelésére és az X kritikus közinfrastruktúraként való pozicionálására.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Ki az a Charles Hoskinson?

A Cardano egy blokkláncplatform, amelynek célja, hogy fenntarthatóbb, skálázhatóbb és hatékonyabb alternatívát nyújtson más kriptovalutákkal szemben. Az Ouroboros nevű proof-of-stake konszenzusmechanizmust használja, amelyet úgy terveztek, hogy energiatakarékosabb legyen, mint a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták által használt proof-of-work rendszerek.

Charles Hoskinson a Cardano egyik társalapítója és a Cardano fejlesztéséért elsősorban felelős IOHK (Input Output Hong Kong) vezérigazgatója.

Hoskinson a kriptopénzek világának kiemelkedő alakja, aki az Ethereum (ETH) egyik társalapítójaként az Ethereum kezdeti időszakában való részvételéről ismert. Hoskinson 2014-ben hagyta el az Ethereum projektet a projekt irányával kapcsolatos nézeteltérések miatt, majd 2015-ben kezdeményezte a Cardano fejlesztését.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index