Bitcoinosok, öveket becsatolni – További turbulencia várható

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A régóta várt spot-Bitcoin ETF jóváhagyása után az árfolyam nem úgy alakult a befektetők számára, ahogyan azt gondolták. A Bitcoin (BTC) árfolyama visszaesést tapasztalt, ami a 40 000 dolláros küszöb alá küldte az árfolyamát. És lehet, hogy ez csak a kezdet!?

megadice banner 970 x 250

A heti grafikon 38 000 dolláros határ alatt történő zárása a Bitcoin potenciális visszaesését jelezheti, a 33 000 dollár körül elhelyezkedő robusztus támaszhalmazra összpontosítva.

Ez a kritikus régió több technikai komponenst is magában foglal, köztük egy párhuzamos csatorna alsó határát, a 0,5 Fibonacci visszahúzási szintet és az 50 hetes egyszerű mozgóátlagot, ahogyan azt Ali Martinez kriptopénz elemző január 24-én az X-en megjelent bejegyzésében írta.

bitcoin arfolyam jan24 elemzes
Forrás: Ali Martinez

Ezeknek a tényezőknek a konvergenciája egy figyelemre méltó védelmi vonalat hoz létre, amely képes megakadályozni a legnagyobb kriptó árfolyamának további csökkenését.

Történelmi mozgás mint lehetséges előrejelzés

A történelmi ármozgás szép indikátor lehet a befektetők számára, mivel potenciálisan ugyanazt a mintát követheti, mint a korábbi figyelemre méltó események után.

2017 decemberében a BTC a Bitcoin határidős kereskedés megkezdését várva ugrásszerű értéknövekedést tapasztalt, hogy ezt követően 84%-os korrekción menjen keresztül. Párhuzamos esemény történt 2021 októberében, amikor a kripto zászlóshajó a Bitcoin határidős ETF jóváhagyását megelőzően emelkedő pályát látott, ami egy későbbi 78%-os korrekciót eredményezett, Charlie Bilello befektető január 23-i bejegyzésében.

btc történelmi mozgás
Forrás: Charlie Bilello

2024 januárjában hasonló minta bontakozott ki, amikor az árfolyam az első spot-Bitcoin ETF jóváhagyását megelőzően emelkedett, bár eddig egy mérsékeltebb, 20%-os korrekcióval.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A bálnák tehetnek a korrekcióról?

Azok a tárca címek, amelyek nagy mennyiségű konkrét digitális eszközzel rendelkeznek (úgynevezett bálnák), kereskedési mozgásaik miatt közvetlenül befolyásolhatják a kriptopénzek árfolyamát.

A legfrissebb adatok figyelemre méltó aktivitást jeleznek a kriptopénz bálnák között a különböző birtoklási kategóriákban. A 100 000 és 10 millió dollár közötti értékű pénztárcák 3%-os csökkenést tapasztaltak az elmúlt hat hónapban, míg a 10 000 és 10 millió dollár közötti tartományban lévők 4%-os csökkenést mutatnak augusztus óta, a kriptopedagógus Wise Advice január 20-i posztja szerint.

btc balnak eladasai
Forrás: Wise Advice

Érdekes módon a 10 000 és 10 millió BTC-t birtokló tárcák 2023 júniusa óta tartják a legalacsonyabb összeget, ami arra utal, hogy ezek a tulajdonosok eladási vagy elosztási tendenciát mutathatnak.

Bitcoin árelemzés

A sajtó megjelenésekor a BTC 39 926 dolláron kereskedett, miután az előző nap 1,25%-kal nőtt, szemben az elmúlt héten mért -6,52%-os veszteséggel és az elmúlt hónapban mért -8,50%-os csökkenéssel.

A technikai mutatók ellentétes képet festenek: az általános értékelés “semleges” 7, a mozgóátlagok pedig 9-nél az “eladás” felé hajlanak, eközben az oszcillátorok 4-nél a “vétel” felé mozdulnak el.

Technical-analysis-of-BTC-price
Fotó: TradingView

Mivel a történelmi adatok, a kereskedési hangulat és az árelemzés a Bitcoin ellen szól, valószínű, hogy további esésekre lehet számítani, amelyek lehetőséget nyújthatnak belépési pontként a befektetők számára.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index