Bitcoin árfolyam-elemzés: “72,000-ről irány a 91,500 dollár” – állítja az elemző

bitcoin 00001
Fotó: Kanchanara on Unsplash
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Josh Olszewicz, neves kriptoelemző az X-en megosztott technikai elemzésében jelentős bullish (vételi) hangulatot mutat a Bitcoin körül, különösen, ha annak sikerül áttörnie a kritikus 72,000 dolláros szintet. Olszewicz az Ichimoku felhőt és Fibonacci kiterjesztéseket alkalmazva bemutat egy forgatókönyvet, amely szerint ennek a kulcsfontosságú ellenállási szintnek az áttörése a Bitcoin árfolyamát akár 91,500 dollárig is repítheti.

base dawgz banner

Hogyan érheti el a Bitcoin a $91,500-os szintet?

Az elemzés az Ichimoku felhőt használja, amely egy összetett technikai indikátor, amely betekintést nyújt a piac lendületébe, trendirányába és a lehetséges támasz- és ellenállási szintekbe különböző időkeretekben. Jelenleg a Bitcoin árfolyama bullish fázisban van, a felhő fölött helyezkedik el. Ez a pozíció a felhő fölött hagyományosan bullish jelzésként értelmezhető, ami erős felfelé irányuló trendet jelez, a felhő alsó határai által kialakított robusztus támaszszintekkel.

Az Ichimoku beállításban a konverziós vonal (Tenkan-sen) és az alapvonal (Kijun-sen) időnként keresztezik egymást, vételi vagy eladási jelzéseket adva a felhőhöz viszonyított metszéspontjuk alapján. A legfrissebb grafikon szerint a konverziós vonal nemrégiben keresztülment az alapvonal fölött, megerősítve a felhő pozíciója által ábrázolt bullish kilátásokat.

bitcoin analizis maj30
Forrás: X @CarpeNoctom

Egy másik réteget hozzáadva a technikai narratívához, Fibonacci kiterjesztési szintek lettek ábrázolva egy jelentős mélypontról ($56 485,87) egy magas szintre, potenciális célokat és ellenállási szinteket biztosítva. Az 0.5-ös Fibonacci kiterjesztési szint $63 727,40-nál található, amelyet már meghaladott a jelenlegi árfolyam.

Az 1.0-ás kiterjesztés $71,897.29-nál van, ami szorosan illeszkedik az elemző által megjegyzett kulcsszinthez, a $72,000-hoz. Ezen túlmenően az 1.618-as kiterjesztés $83,456.87-nél egy vonzó első árfolyamcélt képvisel, míg a végső 2.0-ás kiterjesztés $91,513.53-nál helyezkedik el.

Kulcsfontosságú megfigyelés a volumen profil, amely csökkenő trendet mutat a kereskedési volumenben. Ez a csökkenő volumen gyakran az akkumulációs időszakot jelzi, mivel kevesebb eladási nyomás lehetővé teszi az árfolyam stabilizálódását és esetleges bázisépítést egy felfelé irányuló kitöréshez. A csökkenő volumen trendvonal alátámasztja az elmúlt hónapokban látott konszolidációs fázist, ami arra utal, hogy egy éles mozgás küszöbön állhat, amint az akkumuláció befejeződik.

Olszewicz megjegyzése: „BTC: amikor ez a baba eléri a $72k-t, komoly dolgokat fogsz látni,” kiemeli ennek az ellenállási szintnek a tétjét. Ez nem csupán technikai megfigyelés, hanem egy jel a piac számára, hogy amint a $72,000 szintet határozottan áttörik, az út a sokkal magasabb szintek felé egyre valószínűbbé válik.

bitcoin maj30 napos
Forrás: Jake Simmons / TradingView

Egy ilyen kitörés valószínűleg kereskedési aktivitás özönét váltaná ki, mivel mind a kiskereskedelmi, mind az intézményi befektetők ezt a tartós felfelé irányuló trend megerősítéseként értékelhetik, potenciálisan a Bitcoin árát a $91,500-os szint felé tolva, amit a 2.0-ás Fibonacci kiterjesztés jelez.

A cikk írásakor a BTC ára 67 783 dollár volt.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index