Az OKX bezárja kapuit Indiában

india
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az OKX egyike volt annak a kilenc külföldi kriptotőzsdének, amelyet Indiában blokkoltak, miután a helyi szabályozó hatóságok megfelelőségi felszólítást adtak ki.

dogeverse banner

Az OKX kriptovaluta tőzsde közel három hónappal azután zárja be szolgáltatásait Indiában, hogy az indiai pénzügyminisztérium pénzügyi hírszerző egysége (FIU) megfelelési felszólításokat adott ki kilenc külföldi kriptotőzsdének.

Az indiai felhasználóknak március 21-én küldött értesítésben arra kérte őket az OKX, hogy április 30. előtt zárják le számláikat és utalják ki a pénzüket. A kriptotőzsde a helyi szabályozási akadályokra hivatkozott a döntés fő okaként.

okx tozsde india bezaras

A FIU kérte az Elektronikai és Informatikai Minisztériumot, hogy az értesítést követő két héten belül blokkolja a bejelentett kriptotőzsdék honlapjait.

Nagy a szigor

Miután a hatóságok januárban blokkolták a weboldalt és az alkalmazást, az OKX új regisztrációs folyamatot vezetett be szigorú KYC ellenőrzésekkel; a felhasználóknak szóló értesítés azonban arra utal, hogy a tőzsde a továbbiakban nem fog működni Indiában.

India továbbra is trükkös terület a külföldi kriptotőzsdék számára annak ellenére, hogy virágzó piacnak számít, az egyértelmű szabályozási irányelvek és a szigorú kormányzati intézkedések hiánya miatt.

Bár a szabályozási keretrendszerrel kapcsolatos megbeszélések már közel négy éve folynak, úgy tűnik, az indiai kormánynak nem áll szándékában elismerni vagy jogi felügyelet alá vonni a feltörekvő kriptopiacot.

Bár nincs időzítés arra vonatkozóan, hogy India mikor kaphat hivatalos kriptorendeletet, a kriptobevételekre kivetett súlyos 30%-os adó, amely nem rendelkezik a veszteségek ellentételezéséről, valamint az egyes kriptotranzakciók után levont 1%-os forrásadóról (TDS), arra kényszerített számos befutott szereplőt, hogy máshová helyezzék át a bázisukat.

Egy nemrégiben adott interjúban az indiai pénzügyminiszter azt mondta, hogy nem tudják ugyanúgy kezelni a kriptót, mint a fiat-ot, ezért a kormány még nem kínál egyértelmű szabályozási struktúrát.

Ez azonban világszerte a kormányzati szervek rutinszerű válasza, és semmi köze a kriptopiac szabályozásához, mivel a piaci szereplők nem azt kérik, hogy a kriptót a nemzeti fiatokkal azonos súlyúnak tekintsék, hanem egyértelműbb szabályozást, ami egészen hasonló a hagyományos tőzsdéhez.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index