Az Egyesült Királyság felhatalmazza a hatóságokat, hogy lefoglalhassák a csalók kriptóit

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az Egyesült Királyság új jogszabályokkal erősíti meg bűnüldöző hatóságai hatalmát a kriptovaluták kapcsán. A cél a kiberbűnözés, csalás és kábítószer-kereskedelem gyanújával összefüggő kriptoeszközök gyors befagyasztása és lefoglalása, mindezt anélkül, hogy előzetes ítéletre lenne szükség. Az intézkedések kiszűrik a hosszas jogi folyamatokat, lehetővé téve a hatóságoknak a hatékony és gyors fellépést.

99bitcoin-tokens

Az új rendelkezések lehetővé teszik a bűnüldöző szervek számára, különösen a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökséget, hogy befagyasztott kriptovalutákat közvetlenül visszaszerezhessenek tőzsdéktől és pénztárcaszolgáltatóktól. Emellett felhatalmazzák őket arra is, hogy szükség esetén megsemmisítsék ezeket az eszközöket.

Fontos kiemelni, hogy az intézkedések elsősorban a bűnüldözésre összpontosítanak, és valószínűleg nem érintik azokat, akik törvényes célokra használják a kriptovalutákat. Az Egyesült Királyság szándéka része a szigorúbb kriptoreguláció kialakításának, beleértve a stabilcoinokra és kripto lekötésekre vonatkozó részletesebb szabályozást is.

Ugyanakkor a kriptovaluták lefoglalásának és megsemmisítésének lehetősége aggályokat vet fel a felhasználók adatvédelmével és a potenciális mellékhatásokkal kapcsolatban. Az eszközök hatékony nyomon követése és befagyasztása továbbra is kihívást jelent, különösen a különböző platformok és joghatóságok között, amely a szabályozások valós hatásával kapcsolatban további kérdéseket vet fel.

Az Egyesült Királyság lépése a kriptovaluták elleni küzdelemben a globális trendek növekedését tükrözi, és a precedensteremtő hatás más országok számára is érezhető lehet. Az ellenőrzés fokozása és a jövőbeli elfogadás esetleges korlátozása a szélesebb piacot is érintheti.

Rishi Sunak üres ígéretei

“Célom, hogy az Egyesült Királyság a kripto-technológia globális központjává váljon, és a ma felvázolt intézkedések segítenek biztosítani, hogy a cégek beruházhassanak, innoválhassanak és bővülhessenek ebben az országban.

Azt szeretnénk, ha a jövő vállalkozásai – és az általuk teremtett munkahelyek – itt lennének az Egyesült Királyságban, és a hatékony szabályozással megadhatjuk nekik a hosszú távú gondolkodáshoz és befektetéshez szükséges bizalmat.

Ez része annak a tervünknek, hogy az Egyesült Királyság pénzügyi szolgáltatási ágazata mindig a technológia és az innováció élvonalába kerüljön” – ígérte Rishi Sunak még Államkincstári kancellárként.

Ennek ellenére, a folyamatos regulációk miatt lassan már nem tudnak az Egyesült Királyságban az emberek új fiókot létrehozni a kriptotőzsdéken, mert nem támogatott országban élnek. De ugyanez igaz akkor is, ha csak kriptovalutával kapcsolatos hírportálokon tájékozódnának.

bybit uk restriction

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index