Az amerikai kormány 130 millió dollárnyi Bitcoint utalt a Coinbase-re

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az amerikai kormány április 2-án 2223 bitcoint (BTC), körülbelül 130 millió dollár értékben, utalt át a Coinbase kriptotőzsdéhez kapcsolódó tárcára a januárban bejelentett eladás részeként.

ByBit spot banner

Az Egyesült Államok korábban januárban nagyjából 130 millió dollár értékű lefoglalt BTC eladására nyújtott be kérelmet, és az átutalt összeg összhangban van a bejelentett eladással.

Az eredeti címre összesen 30 175, a Silk Roadról elkobzott Bitcoin került, az első jelentések szerint a teljes összeg a Coinbase-re került volna át. A BTC nagy részét azonban a következő címen tartják elköltetlenül:

bc1qjet9suh6lpyu8uwcseywkr9zcn55lawp83wzde

A lépés a Bitcoin jelentős esése közepette történt, amely az árfolyamot heti mélypontra, 64 500 dollárra vitte, mielőtt a kulcsfontosságú 65 000 dolláros támaszszint fölé pattant volna.

Az on-chain sleuth ZachXBT a közösségi médiában hívta fel a figyelmet a kezdeti teszt tranzakcióra.

Átutalás a Coinbase-re

Az átutalás jelentős figyelmet keltett a kriptoközösségben, és kérdéseket vetett fel a kormány digitális eszközállományával kapcsolatos terveivel kapcsolatban.

A kezdeti tranzakció 0,001 BTC (69 dollár) tesztátutalást tartalmazott egy Coinbase-címre, ami aprólékos tervezésre utal. A tranzakció hash:

“9c3af4b48e66565f1da1da8278036fa1dbb09f2beaaca99c3504475390ba4590”

Coinbase befizetési cím:

“3KrZVU9Jz4UKHpKUtuvkEMX1tY8zeiTvX2.”

Az átutalás bejelentését követően a Bitcoin értéke 65 000 dollár alá süllyedt, de kissé helyreállt, és a cikk írásakor 65 439 dolláron kereskedik, ami 6,3%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában.

bitcoin aprilis2 beszakadas

Kereskedj a ByBit-en

Tőkéd veszélyben van!

Silkroad Bitcoin

Az átadott bitcoinok egy körülbelül 50 000 BTC-t tartalmazó tételből származnak, amelyet az amerikai kormány 2022 végén foglalt le, és amely a Silk Road weboldalhoz kapcsolódik, egy sötét webes piactérhez. A weboldalt az FBI állította le még 2013-ban.

Az Arkham Intelligence blokkláncelemző cég a fogadó tárcát a Coinbase részeként azonosította, ami arra utal, hogy a kormányzat esetleg eladásra vagy cserére készül. A kormány legutóbbi nagyobb eladásáról nyilvánosan 2023 márciusában számolt be – akkor 9861 BTC-t adott el mintegy 216 millió dollárért.

A kriptoközösség szorosan figyelemmel kíséri ennek a jelentős átruházásnak a hatásait, és spekulál az amerikai kormány stratégiájáról a fennmaradó Bitcoin-állományával kapcsolatban. Nem világos, hogy a BTC-ket azonnal vagy lassan, idővel fogják-e eladni.

A fejlemény befolyásolhatja a befektetői hangulatot, és vitákat indíthat el a lefoglalt digitális eszközök kezeléséről és értékesítéséről, figyelembe véve a digitális eszközök piacára gyakorolt potenciális hatását.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

3commas banner