Az ALICE a semmiből ismét kitört

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az ALICE árfolyama az elmúlt héten közel 100%-kal robbant be, ami sok kereskedőt váratlanul ért. Ez a játékérme hihetetlenül jól teljesített 2021-ben, de úgy tűnt, hogy a bikafutás után veszít a lendületéből. Mi áll a hirtelen fellendülés hátterében?

ByBit spot banner

Elemezzük az ALICE árfolyam-emelkedést és azt, hogy miért lehet a PlayDoge egy potenciális játékkriptó, amit érdemes lenne helyette megfontolni.

ALICE árfolyam-emelkedés, de ezt a játék kriptót érdemes elkerülni?

Bár az ALICE árfolyama a héten közel 100%-kal megugrott, jelenleg 2,3 dollár körül kereskedik – messze a 27,2 dolláros történelmi csúcs alatt. A közelmúltbeli emelkedés ellenére az ALICE még mindig több mint 90%-kal van lejjebb a csúcsához képest.

Ez jól látható az ALICE grafikonján, hiszen ha kinagyítjuk, láthatjuk, hogy az érme 2022 eleje óta csökkenő trendben van.

ALICE-CMC

Emellett van egy másik aggasztó jel is az áremelkedés után, mivel a My Neighbor Alice vesting pénztárcák 2,09 millió $ALICE-t (5,44 millió dollár) helyeztek letétbe, hogy eladják (a LookOnChain jelentése szerint), ami valószínűleg hozzájárul ahhoz, hogy az ALICE ára ma már majdnem 10%-ot esett.

Az ALICE az a hasznossági token, amelyet a MyNeighborAlice játék piacterén belül a nem-helyettesíthető tokenek (NFT-k), például virtuális földterületek és egyéb eszközök megvásárlására, bérlésére és eladására használnak. Bizonyos típusú NFT-k készítéséhez is szükséges, az ALICE egy része a készített tárgyba van zárva, de az NFT “elégetésével” visszakövetelhető.

A MyNeighborAlice egy nyílt világú többjátékos játék, ahol a játékosok földterület NFT-kből készült virtuális szigeteket vásárolhatnak, testre szabhatják szigeteiket, interakcióba léphetnek másokkal a metaverzumban, és küldetések teljesítésével haladhatnak előre a történetben. Bár ingyenesen játszható, az ALICE és az NFT-k birtoklása növeli a játékélményt, és a játékosok a játék során ALICE-t szerezhetnek, amelyet valódi pénzért adhatnak el.

A jelenlegi piaci kapitalizáció mindössze 158 millió dollár körül van, de az ALICE 2021-ben az egyik legerősebb játékkriptovaluta volt, olyan óriáscégek útját követve, mint az Axie Infinity (AXS), amelynek csúcspontján 44 milliárd dolláros piaci kapitalizációja volt, de most 1 milliárd dollár körül mozog.

https://twitter.com/MyNeighborAlice/status/1797643693345698031

A közelmúltbeli árfolyam-emelkedés a MyNeighborAlice új staking funkciójának bejelentésének tulajdonítható. Ezzel a funkcióval a játékosok leköthetik a kézműves NFT-ket, hogy 18%-os APY-mutatóval kamatozó jutalmakat szerezzenek. Minél több NFT-t kötsz le, annál több ALICE jutalmat kapsz.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A legjobb kriptojáték, amit most érdemes megvenni: A PlayDoge

Mivel az ALICE a közelmúltbeli áremelkedése ellenére potenciálisan elkerülendő kriptogaming érme, van egy másik szereplő ebben a narratívában, amely jól teljesíthet az elkövetkező hetekben: PlayDoge. Ez egy új mémérme projekt, amely az ikonikus Doge mémeket kombinálja egy olyan play-to-earn (P2E) mobiljátékkal, amelyet az 1990-es évek klasszikus Tamagotchi virtuális háziállatai ihlettek, nosztalgikus weboldal-esztétikával kiegészítve. A projekt weboldalán is sok a 90-es évek hangulatából vett elem.

A PlayDoge játékban a játékosok letöltik a mobilalkalmazást (iOS-en és Androidon is működik), és örökbe fogadnak egy virtuális Doge háziállatot, amely egy retro 2D-s 8 bites világban él. Ahhoz, hogy Doge-juk életben maradjon és virágozzon, a játékosoknak rendszeresen etetniük, edzeniük és minijátékokat játszaniuk kell vele. Ha elhanyagolod a háziállatot, az elszökhet vagy elpusztulhat, és a játék újraindulhat.

PLAYDOGE angol fooldal 2

A Doge gondozásával és a minijátékok teljesítésével a játékosok $PLAY tokeneket, a PlayDoge ökoszisztéma natív kriptopénzét keresik. A játékosok beválthatják a $PLAY bevételüket, felhasználhatják a játékon belüli vásárlásokra, vagy passzív jövedelemszerzés céljából feltölthetik őket.

A PlayDoge előértékesítése néhány nap alatt már több mint 1,7 millió dollárt gyűjtött össze, a kemény felső határ pedig 24 millió dollár körül van. Egyelőre csak közvetlenül a projekt hivatalos weboldalán keresztül lehet $PLAY-t vásárolni. Ráadásul a népszerű, közel 40 000 feliratkozóval rendelkező YouTuber Jacob Bury a $PLAY-t egy új, 10x-es potenciállal rendelkező mémérmeként jellemezte, amely potenciálisan a legjobb játékkriptó, amit most lehet vásárolni.

Végszó

Összefoglalva, az ALICE árfolyam emelkedése sokakat meglepett, de ennek a tokennek még hosszú az út, hogy elérje korábbi csúcspontjait. Azok számára, akik a következő potenciális mém érmét és a most megvásárolható játékkriptót keresik, a PlayDoge nosztalgikus Tamagotchi-ihlette játékmenete és sikeres előértékesítése potenciálisan érdekes opcióvá teszi.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index