A tőzsdékre befizető Bitcoin tárcacímek most a legalacsonyabbak 2016 óta

Kriptomagazin btc depositing addresses
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az on-chain adatok azt mutatják, hogy a tőzsdéken letétbe helyezett Bitcoin-címek száma az utóbbi időben tovább csökkent, ami az ár szempontjából kedvező jel lehet.

ByBit spot banner

A tőzsdékre befizető címek most a legalacsonyabbak 2016 óta

Amint azt egy elemző a CryptoQuant Quicktake bejegyzésében kifejtette, a Bitcoin Exchange Depositing Addresses metrika az utóbbi időben zuhant. Az „Exchange Depositing Addresses” egy olyan mutatóra utal, amely a tőzsdékre beáramló tranzakciókat végző egyedi címek teljes számát követi nyomon.

Ha ennek a metrikának az értéke magas, az azt jelenti, hogy sok felhasználó végez tranzakciókat a központosított tőzsdékhez kapcsolódó pénztárcákba. Mivel az egyik fő ok, amiért a befektetők befizethetnek ezekre a platformokra, az eladással kapcsolatos célok, ez a tendencia csökkenő hatással lehet az eszközre.

Másrészt az alacsony mutató arra utal, hogy nem sok befektető érdeklődik az érméik tőzsdéken letétbe helyezése iránt, ami bikás fejlemény lehet.

Nos, itt van egy grafikon, amely a Bitcoin Exchange Depositing Addresses (Bitcoin tőzsdei letéti címek) trendjét mutatja az elmúlt néhány évben:

btc exchange depositing addresses

Amint az a fenti grafikonon látható, a Bitcoin Exchange Depositing Addresses 2021 vége óta összességében csökkent, ami arra utal, hogy csökkent az étvágy e platformok használata iránt.

A mutató rövid időre megtörte a csökkenő tendenciát az év eleji új árfolyam-csúcsra (ATH) való rally során, a hullámzó figyelemnek köszönhetően.

Mivel azonban az eszköz tetőzött, és a konszolidációhoz esett, az Exchange Depositing Addresses újra lefelé tartó pályára állt. Nem csak visszatért a csökkenő trendhez; a korábbiaknál lényegesen élesebb csökkenést tapasztalt.

btx eda -2

Így úgy tűnik, hogy a befektetők körében a tőzsdéken keresztül történő értékesítés iránti étvágy merülhetett le. Ez természetesen bikásnak bizonyulhat a kriptopénz árfolyamára nézve.

A jelentősen élesebb idei csökkenő tendenciának azonban egy másik tényező is hozzájárulhat: a spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jelenléte. A spot ETF-eket az év elején végre jóváhagyta az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC), és azóta egyre népszerűbbek.

A spot ETF-ek a hagyományos befektetők számára megszokott módon nyújtanak alternatív lehetőséget a Bitcoin kitettségére. Így sok olyan befektető, aki soha nem értette, hogyan működnek a kriptopénz tárcák és tőzsdék, átállhatott ezekre az ETF-ekre.

Ezt a váltást elfedhette az év eleji rali, mivel az eszközzel kapcsolatos aktivitás mindenhol megugrott. Mégis, mióta a hype lecsengett, nyilvánvalóvá vált, hogy a tőzsdék veszítettek jelentőségükből a Bitcoin-szektorban.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index