A Tesla nem hajtott végre Bitcoin vásárlást és eladást az elmúlt negyedévben

tesla bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Tesla és a Bitcoin közötti kapcsolat 2021 februárjában kezdődött, amikor a vállalat bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárt fektet be a népszerű digitális eszközbe.

base dawgz banner

Az Elon Musk által vezetett elektromosautó-óriás nemrég tette közzé 2023 negyedik negyedéves eredményjelentését, felhívva a figyelmet arra, hogy a negyedév során nem, vagy csak elvétve tett említést a Bitcoin (BTC) értékesítéséről vagy vásárlásáról. A Tesla döntése, hogy 2023 negyedik negyedévében is megtartja Bitcoin-állományát, egy szélesebb körű trend közepette történik, miszerint a vállalatok elfogadják a digitális eszközöket.

A Tesla változatlan Bitcoin-állománya

A 2023 utolsó negyedéves eredményjelentése szerint a Tesla a szeptemberrel zárult három hónap során nem értékesített vagy vásárolt Bitcoint. A vállalat jelenlegi árfolyamon 388 millió dollár értékű Bitcoin-állománya körülbelül 9720 Bitcoinból áll.

Ezzel a Tesla a negyedik legnagyobb, jelentős Bitcoin-portfólióval rendelkező tőzsdén jegyzett vállalat, a MicroStrategy, a Galaxy Digital Holdings és a Marathon Digital Holdings mögött.

Míg a Tesla Bitcoin-tartaléka változatlan maradt, addig a MicroStrategy, amelyet az alapító és korábbi vezérigazgató, Michael Saylor vezet, 2023 decemberében 10%-kal növelte Bitcoin-állományát. A vállalat BTC portfóliója most már a 7,3 milliárd dolláros teljes tőzsdei értékének több mint 70%-át teszik ki. Saylor folyamatosan azt nyilatkozta, hogy a Bitcoin tartalékeszközként szolgál a MicroStrategy számára, amely megvédi a vállalatot a BTC áringadozás okozta inflációs nyomástól.

A Tesla Bitcoinhoz való kötődése 2021 februárjában kezdődött, amikor a vállalat bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárt fektetett be a népszerű digitális eszközbe. A kezdetben mintegy 43 000 BTC-t felhalmozó Tesla azzal is címlapokra került, hogy akkoriban kijelentette, hogy elfogadja a Bitcoint fizetőeszközként elektromos járműveiért.

Később azonban ugyanabban az évben a vállalat elkezdte értékesíteni Bitcoin-állományát, hogy optimalizálja készpénzállományát a COVID-19 zárlatokkal kapcsolatos bizonytalanságok közepette. 2022 második negyedévére a Tesla eladta Bitcoin-állományának 75%-át.

A Bitcoin-hírek mellett a Tesla a negyedik negyedévben 25,17 milliárd dolláros bevételt tett közzé, ami 3%-os növekedést jelentett az előző évhez képest, de elmaradt a várt 25,62 milliárd dollártól. Az autóipari bevételek 21,56 milliárd dollárt értek el, ami 1%-os növekedést mutat az előző évhez képest.

A bevételnövekedés ellenére a Tesla egy részvényre jutó eredménye 71 cent volt, ami alig maradt el a 74 cent/részvényre vonatkozó elemzői konszenzusos becsléstől.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Bitcoin piaci áttekintés

A cikk írásakor a Bitcoin 39 662 dolláron kereskedik, ami a CoinGecko adatai szerint szerény, 0,9%-os emelkedést tükröz az elmúlt 24 órában.

bitcoin arfolyam jan25

A kriptovaluta viszonylag stabil árfolyamot tapasztalt, miután az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) január 10-én 11 spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF) hagyott jóvá. Az elmúlt hétvégén azonban folyamatos csökkenés kezdődött, amely a hét elején a 40 000 dolláros árfolyamhatár alá süllyedt, és január 23-án 7 hetes mélypontra, 38 550 dollárra süllyedt.

A szakértők a Bitcoin árfolyamának közelmúltbeli esését a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) csődtömegek, például az FTX Derivatives Exchange által végrehajtott visszaváltásoknak tulajdonítják. A GBTC hónap eleji ETF-fé alakítása óta a befektetők állítólag 2 milliárd dollár értékű részvényt dobtak ki, ami az elmúlt héten látottak szerint hatással volt a vezető digitális valuta értékére.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index