A Sony belép a kriptopénz piacra: Megvásárolta az Amber Japant

Kriptomagazin sony kripto
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A globális techóriás, a Sony, amely zenei, játék- és kameratechnológiájáról ismert, merész lépést tett a kriptopénz piacra való belépéssel. A cég bejelentette az Amber Japan, egy jelentős kriptokereskedési platform felvásárlását, amely hivatalosan is belépést jelent a kriptopénz csere szektorba.

megadice banner 970 x 250

Sony új kriptopénz vállalkozása

A helyi hírek szerint a Sony, amelynek piaci értéke 100 milliárd dollár, jelentős lépést tett a kriptopénzek világába az Amber Japan felvásárlásával, amely a WhaleFin kriptokereskedési szolgáltatást működtette, és mostantól S.BLOX Co. néven lesz ismert. Ez az új divízió elsősorban kriptopénz kereskedési szolgáltatásokra fog összpontosítani Japánban, amelyet egy frissített mobilalkalmazás és felhasználói felület támogat. A S.BLOX Co. pontos indulási dátumát még nem jelentették be, de a hír máris izgalmat keltett a piacon.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Miért a kriptoeszközök?

2022 augusztusában a Sony leányvállalata, a Quetta Web Co. megvásárolta a japán kriptotőzsdét, a DeCurret-et, amelyet később Amber Japan névre kereszteltek át. Ez a lépés lehetővé tette a Sony számára, hogy belépjen a kriptopénz piacra az FTX összeomlása utáni kihívásokkal küzdő tőzsde megvásárlásával. A Sony kriptopénz vállalkozása része egy szélesebb stratégiának, amelynek célja az új technológiák felfedezése és diverzifikálása, beleértve egy nyilvános blokklánchálózat létrehozását a Startale Labs-szal együttműködve.

Annak ellenére, hogy a közelmúltban a Bitcoin értéke csökkent, de már kezd helyreállni, az intézményi érdeklődés a kriptopénzek iránt továbbra is erős marad. Az Amber Japan felvásárlása lehetővé teszi a Sony számára, hogy kihasználja ezeket a trendeket.

Ahogy a S.BLOX Co. készül hivatalos indulására, célja, hogy az Amber Japan meglévő infrastruktúráját felhasználva új és jobb kriptopénz kereskedési szolgáltatásokat nyújtson. A Sony belépése a piacra tükrözi a digitális eszközök iránti növekvő érdeklődést, és megalapozza a jövőbeli innovációkat a kripto szektorban.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index