A Pi Network 2024-ben végre elindulhat?

pi network 2024 celok
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Pi Network projekt 2018-as indulása óta a kriptoközösség egyik legnagyobb rejtélyévé vált.

ByBit spot banner

Az ellentmondásos Pi Network Open Mainnet várva várt elindítása évek óta vita tárgyát képezi, nevezetesen azóta, hogy a projekt a második gyártási fázisba lépett, és 2020 márciusában elindított egy élő teszthálót.

Mi az a Pi Network?

Kezdetben egy mobil kriptobányászati alkalmazást indítottak el, ahol a felhasználók 24 óránként egyszeri gombnyomással “bányászhattak” és kereshettek Pi Coin (PI) tokeneket.

Annak ellenére, hogy kritika érte, hogy valójában nem bányászik kriptót – mivel nem történik bányászat, nemhogy tranzakcióellenőrzés -, ennek ellenére világszerte több tízmillió felhasználót vonzott. Egy ajánlási rendszer révén, amely jövőbeli jutalmakat ígér a jelenlegi felhasználóknak, akik új felhasználókat hoznak, olyan taktikát alkalmaz, amely egy többszintű marketing (MLM) rendszerhez hasonlónak mondható.

A platform natív tokenje, a PI jelenleg szinte értéktelen, mivel sehol sem lehet beváltani. Ez csak további zavart és csalódást váltott ki a piaci figyelők és az alkalmazás felhasználói körében, akik azon tűnődnek, hogy a projekt legitim-e vagy sem. Olyan érvek hangzottak el, hogy az alkalmazás alapvetően egy reklámokkal ellátott adatgyűjtő, valamint egy piramisjáték.

pi network arfolyam feb11

A közelmúltban tett bejelentéssel azonban, miszerint 2024-ben kelhet teljes körűen az életre, a Pi felhasználók és a szkeptikusok egyaránt megújult érdeklődéssel figyelik a Pi Networköt.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Zárt hálózati időszak

2021. december 28. óta a Pi Network főhálózat zárt állapotban működik, ami azt jelenti, hogy amíg “élesben” van, addig egy tűzfal megakadályozza a nemkívánatos külső kapcsolatokat. Bizonyos felhasználók, vagy “úttörők” a PI tokenjeiket a mainnet alkalmazásain belül használhatják.

Ez a fázis a Pi felhasználói adatoknak az alkalmazásból a blokkláncra történő átvitelére, a felhasználókkal kapcsolatos know-your-customer (KYC) eljárások befejezésére, valamint a hálózat alkalmazásainak és segédprogramjainak kiépítésére összpontosít, hogy a hálózat robusztus ökoszisztémával indulhasson, és a PI tokenek tulajdonosai használati eseteket és hasznosságot kapjanak a tokenjeik számára.

Az indulás feltételei

A csapat 2023. december 27-i hivatalos blogbejegyzése szerint a Pi Open Network mainnet 2024-ben elindulhat, de csak akkor, ha bizonyos célok és feltételek teljesülnek.

Először is, a Pi-nek be kell fejeznie a munkát olyan területeken, mint az üzleti és jogi, technológiai vagy maga a termék. Másodszor, ami a célokat illeti, a csapat célja, hogy 15 millió KYC által ellenőrzött felhasználót és 10 millió Pioneert csatlakoztasson a mainnet blokkláncához.

Emellett a Pi egy több mint 100 minőségi alkalmazásból és segédprogramból álló, a fejlesztők által már elindított, használatra kész ökoszisztémát tölt fel, amely számos és kézzelfogható felhasználási lehetőséget biztosít a PI token számára, mint legitim valuta.

Továbbá úgy tűnik, hogy a csapat a “megfelelő időpontot” keresi az induláshoz, mivel a mainnet indításának harmadik és egyben utolsó feltétele a “kedvezőtlen külső környezet hiánya, amely akadályozná az Open Network sikerét“. Ezzel olyan messzemenő eseményekre utalnak, amelyek kívül esnek a csapat ellenőrzési körén, mint például az iparági bizonytalanság, háború, világjárványok, makrogazdasági gondok, jogi vagy szabályozási fejlemények stb.

A Pi Network 2024-ben végre elindul?

KM freebitcoin 970 x 250

Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni. Tekintettel arra, hogy a csapat kevesebb mint két hónappal ezelőtt vázolta fel az indulás feltételeit, feltételezhető, hogy még hónapok választanak el minket attól, hogy hivatalos indulási dátumot említsünk.

Miközben a csapat minden bizonnyal dolgozik azokon a tényezőkön, amelyeket ellenőrizni tud, a növekvő globális feszültségek, a gazdasági gondok és a kiszámíthatatlan események hátterében a Pi Network 2024-es indulása csak arra szolgál, hogy ne induljon el.

Mindezek ellenére az előrelépés mindenképpen folyamatban van: a Pi Network egy január 18-i blogbejegyzésben azt írta, hogy jelentős előrelépést értek el a KYC mérföldkő terén, és megoldottak számos olyan problémát, amely késleltette a KYC előrehaladását.

Jelenleg a Pi Network egy egy hónapig tartó Pi Commerce Hackathon házigazdája, ahol a fejlesztők feladata, hogy “támogassák egy olyan kereskedelmi alkalmazás fejlesztését, amely összeköti a helyi Pi vállalkozásokat a Pioneerekkel”.

Most, hogy a Pi ismét reflektorfénybe került, úgy tűnik, hogy egyre aktívabbak lesznek a közösségi médiában és a közösségi szerepvállalásban. Remélhetőleg a hackathon eredményei után további részleteket is nyilvánosságra hoznak az Open Mainnet elindításával kapcsolatban.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index