A német T-Mobile Bitcoint akar bányászni

Kriptomagazin bitcoin t-mobile
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Deutsche Telekom német távközlési vállalat leányvállalata, a T-Mobile Bitcoin-bányászatot tervez. A stratégiai döntést Dirk Roder, a Deutsche Telekom Web3 infrastruktúráért és megoldásokért felelős vezetője jelentette be a BTC Prague-án, Európa egyik legnagyobb Bitcoin-rendezvényén.

99bitcoin-tokens

Daniel Sempere Pico, egy Bitcoin-rajongó által megosztott videoklip szerint Roder elmesélte a Deutsche Telekom Bitcoinhoz való hozzáállásának alakulását. Míg 2022-ben a platform figyelmen kívül hagyta a Bitcoint, addig 2024-ben már a Bitcoin bányászatát tervezi. Roder kijelentette,

2023 óta Bitcoin-csomópontot üzemeltetünk, és Bitcoin Lightning-csomópontokat is futtatunk […] Szeretném beavatni önöket egy kis titokba, hogy hamarosan digitális monetáris fotoszintézisbe kezdünk.

Míg a Bitcoin-védő Joel Nakamoto azt kérdezte Rodertől: “A T-Mobile bányászik Bitcoint?”, addig az megismételte: “Fogunk!”.

A T-Mobile úttörő lépése, hogy megkezdte a Bitcoin-bányászatot, a platform kriptovaluta-műveletek és -szolgáltatások jelentős bővítését demonstrálta. A platform és a Polygon 2023-as együttműködése a Deutsche Telekomot a Web3 szektor aktív résztvevőjévé tette. Az integrációval a cég a Polygon Proof-of-Stake (PoS) hálózatának egyik validálója lett. A szövetség a Deutsche Telekomot abban is segítette, hogy kihasználja a blokklánc technológiában rejlő lehetőségeket.

Roder azonban nem árult el sok részletet a vállalat terveiről. A Bitcoin-bányászat megkezdésének várható időpontja egyelőre nem került nyilvánosságra. Hogy ez a fejlesztés milyen hatással lesz a platformra, azt a jövőben kell megnézni.

Eközben a Bitcoin negatív pályán halad, az elmúlt 24 órában enyhe, 0,17%-os csökkenést mutat. A cikk írásakor 66 170 dolláron kereskedett, a Bitcoin egy hét alatt 4,49%-os figyelemre méltó esést szenvedett el, annak ellenére, hogy egy hónap alatt 0,48%-os minimális emelkedést mutatott.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index