A június 17-re tervezett első ZKsync airdrop jelentős vitát váltott ki

Kriptomagazin zk nation
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Matter Labs bejelentése a június 17-re tervezett első ZKsync airdropról jelentős vitát váltott ki a kriptopiacon belül.

megadice banner 970 x 250

Az airdrop a ZKsync natív tokenjének 17,5%-át fogja szétosztani, de az ökoszisztéma több kulcsfontosságú résztvevőjének kizárása felháborodást váltott ki.

A ZKsync Airdrop problémái

Az Ethereum Layer-2 ZKsync Era-ra épülő prominens projektek, mint például az NFT piactér Element, kifejezték elégedetlenségüket. Az Element például, amely június 12-ig a ZKsync Era teljes kereskedési volumenének közel 70%-át tette ki, a közösségi médiában adott hangot csalódottságának.

“Mint a ZKsync legnagyobb NFT piactere, nem kaptunk egyetlen airdropot sem, ez valami vicc?” – írta az Element.

Hasonló véleményt fogalmazott meg a ZKApe, egy NFT-fejlesztési platform, amely 15 millió dollár gázdíjat hozott a ZKsyncnek, és a DMail, egy decentralizált üzenetküldő platform. A DMail “hihetetlennek” nevezte a kizárását, tekintettel a magas felhasználói elkötelezettségére és tranzakciós aktivitására.

Válaszul a ZK Nation egy részletes blogbejegyzést adott ki, amelyben elmagyarázta a kripto airdrop kiosztások jogosultsági kritériumait és indoklását.

A bejegyzés tisztázta, hogy a tárcák két elsődleges kategórián keresztül jogosultak a ZKsync airdropra: felhasználók (89%) és hozzájárulók (11%). A felhasználóknak kriptovalutákat kellett áthidalniuk a ZKsync Era-ra, és teljesíteniük kellett a hét jogosultsági kritérium egyikét. Eközben a hozzájárulók a fejlesztési és közösségi erőfeszítéseikért kaptak elismerést.

A ZK Nation hangsúlyozta, hogy a felosztás célja a hosszú távú, organikus felhasználók jutalmazása volt, nem pedig az opportunista résztvevőké. A blogban felvázolták, hogy a tranzakciós volumen önmagában nem befolyásolja az allokáció nagyságát. Ehelyett a jogosultsági kritériumok, az idővel súlyozott átlagos egyenleg (TWAB) és a bónuszszorzók kombinációja határozta meg a kiosztásokat.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A korai Ethereum-elfogadók és a legjobb ZKsync natív NFT-k tulajdonosai allokációs szorzókat kaptak

“Egy pénztárca láncon átívelő története sokat elárulhat a tulajdonosáról. A valódi felhasználók általában nagyobb kockázatot vállalnak, különösen, ha egy közösség részének érzik magukat. Időt töltenek felfedezéssel, új protokollok kipróbálásával és spekulatív eszközök megtartásával. A másik oldalon a botok és az opportunisták biztosra mennek, minimális erőfeszítést tesznek, miközben megpróbálnak elvegyülni és értéket nyerni” – írta a ZK Nation.

A blog konkrét sérelmekkel is foglalkozott. Egyes felhasználók, akik több jogosultsági feltételnek is megfeleltek, de kisebb allokációkat kaptak, idővel alacsonyabb egyenleget tarthattak, vagy nem rendelkeztek megfelelő szorzókkal. Emellett a ZKsync Lite felhasználóknak a jogosultsághoz át kellett hidalniuk az eszközöket a ZKsync Era-ba, amit néhányan figyelmen kívül hagytak.

Az ellentmondás rávilágít a méltányos kripto airdrop elosztás problémáira, valamint az elismerés és a jutalmazás egyensúlyának kihívásaira. Ahogy közeledik az airdrop időpontja, a közösség alaposan megvizsgálja a kritériumokat és az eredményeket, átláthatóságot és méltányosságot várva a Matter Labs-től.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index