A Forbes “Ethereum-klónnak” bélyegzi a Cardanot, az alapítóját pedig “szektavezérnek”

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Cardano közössége összefogott a blokklánc védelmében, miután a Forbes közzétett egy cikket. Ez azután történt, hogy a médiaház a projektet “Ethereum-klónnak”, Charles Hoskinsont pedig “szektavezérnek” bélyegezte.

pepe unchained banner

A cikk, amelynek szerzője a Forbes kriptokutatási igazgatója, Steven Ehrlich volt, széleskörű ellenérzéseket váltott ki a Cardano ökoszisztémán belül. A támogatók azzal érvelnek, hogy a platform technológiai különlegességei különböztetik meg az Ethereumtól.

A Forbes cikke a kriptopénzvilág kulcsfiguráit ábrázolta, a Bitcoin alkotóját, Satoshi Nakamotót egy mitikus alakhoz hasonlította. Azt is írja, hogy az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin szellemi úttörő.

Hoskinsont “szektavezérként” jellemzi. Valamint azt, hogy a Cardano csupán egy Ethereum-utódként említi, a közösség jelentős félreértésnek tekintette. A Cardano értékét körülbelül 12,4 milliárd dollárra becsülik. Ugyanakkor úgy utasították el, hogy hiányzik belőle az innováció – ezt az állítást a támogatói határozottan vitatják.

A Cardano közösség gyorsan védekezik

A Cardano közösség gyorsan rámutatott a blokklánc egyedülálló technológiai vívmányaira. Az Ethereummal ellentétben a Cardano már évekkel az Ethereum PoS-re való áttérése előtt bevezette a proof-of-stake (PoS) modellt.

Emellett az ADA közösség azzal érvelt, hogy a Cardano eUTXO (extended unspent transaction output) modellje eltér az Ethereum számlaalapú modelljétől, és olyan előnyöket kínál, mint a kiszámíthatóbb tranzakciós díjak és a fokozott biztonság.

A közelmúltbeli kritika a Cardano számára kulcsfontosságú pillanatban érkezik, mivel közeledik egy jelentős hálózati frissítés befejezéséhez. A Chang hard fork második fázisában az Intersect szervezet által javasolt új irányítási modellt vezetnek be.

Ez a frissítés magában foglalja egy héttagú ideiglenes alkotmányos bizottság létrehozását, amelyben a közösség képviselői is részt vesznek, és a nagyobb decentralizáció és a közösség által irányított kormányzás felé való elmozdulást jelzi.

A Forbes folyamatos kritikája az altcoinokkal szemben

A Forbest korábban már kritizálták az altcoinokkal kapcsolatos kemény álláspontja miatt. Az év elején a kiadvány az XRP-t “zombi kriptóként” bélyegezte meg, azt állítva, hogy nincs hasznossága, és nem váltotta be azt az ígéretét, hogy forradalmasítja a globális átutalásokat.

Ez is érdekelhet: Zöld jelzéseket kapott a Bitcoin – bika ciklus vagy medve csapda?

A Ripple Labst úgy jellemezték, hogy a pénzintézetek jelentős érdeklődése ellenére elmaradt ambiciózus céljaitól. Ezek a kritikák rávilágítanak a különböző blokkláncprojektek életképességéről és hatásáról folyó vitára.

A legutóbbi cikkre válaszul Hoskinson nyilvánosan támadta Ehrlich ábrázolását, azzal érvelve, hogy a cikk túlságosan leegyszerűsíti és félreértelmezi a Cardano projektet. A közösség is összefogott a közösségi médiában, hangsúlyozva a Cardano egyedi jellemzőit és a bevezetése óta elért eredményeket.

A Chang Hard Fork közeledik a befejezéshez

Ahogy a Cardano közeledik a Chang hard fork utolsó szakaszához, a közelgő fejlesztések arra készülnek, hogy még jobban megkülönböztessék a blokkláncot a versenytársaitól. A 45 milliárd ADA teljes kínálat mellett a hálózat kincstárában 1 milliárd ADA van fenntartva a közösség által irányított kezdeményezések számára, biztosítva, hogy az erőforrások elosztása a közösség szavazatai alapján történjen.

A Chang hard fork célja a decentralizáció fokozása és a csomópontok közötti koordináció javítása anélkül, hogy központi felügyeletre támaszkodna. Bár sok tőzsde már frissítette csomópontjait, a közösség még mindig várja, hogy a jelentős platformok, mint a Coinbase és a Binance befejezzék frissítéseiket.

Ez is érdekelhet: 5 kriptó a pénteki kakaós csiga mellé

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index