A Dogwifhat a Robinhood európai piacion való megjelenésével ismét a kereskedők célpontjává vált

Kriptomagazin dogwifhat token
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Dogwifhat (WIF) kutyás mém érme 4%-ot ugrott az elmúlt napban, miután csendben felkerült a Robinhood európai kriptokereskedési platformjára.

megadice banner 970 x 250

A Solana alapú WIF a CoinGecko furcsa “kutyás tematikájú érmék” kategóriájában a legjobban teljesítő érme lett az elmúlt héten, az elmúlt hét napban hatalmas, 224,5%-os emelkedést produkált.

Ez is része a kutyás érmék elmúlt heti hullámának, amely során a falkavezér Dogecoin 46,4%-kal, a Shiba Inu 38,4%-kal, a Dogwifhat Solana kennel-társa, a BONK pedig elképesztő, 95,3%-os növekedést ért el.

dogwifhat marc1

A mémérmék általában véve is bomba hetet zártak: a béka témájú PEPE 154,3%-kal, a csirke témájú Coq Inu 50%-kal, a Trump témájú MAGA token pedig 85,1%-kal emelkedett az elmúlt hét napban.

Ezek megelőzték a piacvezető bitcoint (21,9%-os emelkedés az elmúlt héten) és az Ethereumot (16,7%-os emelkedés ugyanebben az időszakban) egy szélesebb körű kriptopiaci rally közepette, amelynek köszönhetően az összes kriptovaluta globális piaci kapitalizációja 2,42 billió dollárra ugrott.

Eközben a Solana, amelyre a Dogwifhat és a BONK épül, a SOL tokenje 4,9%-kal emelkedett az elmúlt napban és 31,8%-kal a héten.

Dogwifhat, mém érmék és a szélesebb kriptopiac

A Bitcoin árfolyama a Bitcoin iránti növekvő intézményi érdeklődés közepette 60 000 dollár fölé szökött, 2021 óta nem látott szintet elérve. Mindez annak nyomán következik be, hogy több spot Bitcoin ETF is elindult az Egyesült Államokban, és az áprilisban esedékes Bitcoin blokkjutalom felére csökkentő esemény körüli növekvő várakozás közepette.

A mémérmék, a mémek és aktuális események által inspirált kriptotokenek jellemzően nagyobb volatilitással rendelkeznek, mint a hasznossági tokenek és az olyan bevált kriptovaluták, mint a Bitcoin.

Néhány mémérme már bizonyította tartósságát; az eredetileg 2013-ban viccből létrehozott Dogecoin mára a piaci kapitalizáció alapján a top 10 kriptopénz egyikévé vált. Sok mémérme azonban gyorsan kiég, ami az alacsony likviditás, az extraktív tokenomika és a közösségi média sebességével továbbhaladó kulturális trendek következménye.

Forrás: Decrypt

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index