A Citi semlegesről vételre emelte a Coinbase árfolyamát

coinbase laptop
Fotó: PiggyBank on Unsplash
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Coinbase (COIN) kriptotőzsde valószínűleg profitálhat a javuló amerikai szabályozási rendszerből a novemberi elnökválasztás és a Legfelsőbb Bíróság Chevron precedensének megdöntése után – írja a Citi, a részvényeket felminősítő keddi kutatási jelentésében.

3commas banner

A Citi semlegesről vételre emelte a Coinbase árfolyamát, és 260 dollárról 345 dollárra emelte az árcélját. A részvények alig változtak a pre-marketen, a cikk írásának idején viszont 266 dollár körül kereskedtek velük.

A bank szerint a részvény pozitívan reagálhat az amerikai választások következtében javuló szabályozási környezetre és a Chevron Deference doktrína megdöntését követően megnövekedett bizalomra a jogi stratégiája iránt.

“A közelgő amerikai választások fokozott turbulenciája ellenére úgy véljük, hogy a Coinbase kockázat/nyereség beállítása, különösen az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) perével szembeni védekezés tekintetében, jelentősen javult az elmúlt hetekben” – írták a Peter Christiansen által vezetett elemzők.

A spot ether tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) későbbi, keddi indítása az Egyesült Államokban szintén hátszelet jelenthet. Bevezetésük további kripto ETF-ek piacra kerülésének lehetőségét, a kriptovaluták általánosságban nagyobb elfogadottságát és a kriptotőzsde számára nagyobb letéti bevételi lehetőséget sugall – áll a jelentésben.

Bár a részvények már 52%-ot emelkedtek az elmúlt évben, a Citi megjegyzi, hogy a kedvezőbb szabályozási háttérből adódó felfelé ívelő lehetőség túl nagy lehet ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk, “potenciálisan felszabadítva a háttérbe szorult intézményi tőkét, befektetéseket, valamint a kripto-natív és hagyományos pénzügyi együttműködés növekedését“.

A Coinbase profitálhat az “amerikai kripto felzárkózásból” is a külföldön kialakult magasabb on-chain aktivitással és likviditással szemben, tette hozzá a jelentés.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

3Commas 2